Birleşecek 3 davada 14 isme 518 yıl hapis istemi

Savcı-polis dinlendi, veriler günü gelince kullanılacaktı...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Temmuz 2014 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birleşecek 3 davada 14 isme 518 yıl hapis istemi

Adana'da 'derin' oyun... Hakim ve polislerle ilgili telekulak davasının iddianamesi, yargı kuşatmasını gözler önüne serdi: Bilgilerle baskı yapılıp gerektiğinde lehte karar çıkarılacaktı.

SONER KAN

Yargı mensuplarına yönelik yasadışı dinleme soruşturmasında açılan 3'üncü dava Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede ise savcı Atilla Rahimi'nin tespitleri, paralel yapının yargıyı nasıl baskı altına almaya çalıştığını gösterdi. Dinlemelerin hakim ve savcılara şantaj amaçlı yaptığını kaydeden Rahimi, şu ifadelere yer verdi: Şüphelilerin eylemleriyle hakim-savcıların mesleki ve özel yaşamlarıyla ilgili bilgileri elde ederek gerektiğinde istedikleri şekilde karar vermelerini sağlamak ve elde edecekleri bilgileri günü geldiğinde hakim ve savcılara karşı şantaj amacıyla kullanmak kastıyla hareket ettikleri anlaşılmıştır...

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN FARKLI KİMLİK

Savcı Rahimi'nin iddianamesinde yasadışı taleplerde dikkat çekmemek için yasadışı dinlemelerin farklı kimlik ve adres bilgileri kullanarak gerçekleştirildiğinin altı çiziliyor. Kayda alınan bilgiler akıbetinin ise meçhul olduğu vurgulanıyor. Savcı Rahimi, sanıkların savunmalarında dinlemelerin yasalara uygun olduğunu belirtmelerine karşın, 3 ay ve daha fazla süreyle dinlenen kişilerin, hakim ve savcı olduklarını anlamamalarının mümkün olmadığını vurguladı.

ÇETE LİDERİ BAHANESİ

Geçen günlerde 2 dinleme davasının daha iddianamesi kabul edilmişti. İddianamelerde, sanık polislerin, hakim ve savcılarla birlikte emniyet müdürlerini 'çete lideri' veya 'çete üyesi' olarak gösterdiği öne sürülüyor.

BİRLEŞECEK 3 DAVADA 14 İSME 518 YIL İSTEMİ

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan 9 sanıklı ilk dava ile sonradan açılan 2 dava birleştirilerek bir dava üzerinden yargılama yapılacak. Açılan davalarda, aralarında emniyet müdürleri İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin'in de bulunduğu 14 sanık hakkında 63 yıldan 518 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber