Girişimciliğin de lisansı oldu!

Üniversite heyecanı yaşayan gençler için her geçen gün yeni fırsatlar da çıkıyor. Çağımızın önemli olgularından girişimcilik artık lisans ve yüksek lisans seviyesinde tercihlere girdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Girişimciliğin de lisansı oldu!

Birçok ilke imza atarak son yıllarda adından sıkça söz ettiren Karabük Üniversitesi, bu kez İşletme Fakültesi bünyesinde Girişimcilik Lisans Programını açtı. Kamu üniversiteleri arasında ilk ve tek olan bölüme 2014 LYS'de TM-1 puanıyla I. ve II. Öğretime 100 öğrenci alınacak. Girişimcilik bölümü ABD'nin University of Houston, Georgetown, ve Berkeley başta olmak üzere 30'a yakın üniversitesinde bulunmakta olup en fazla tercih edilen programlardan biri olarak değerlendiriliyor.

"Teori İçinde Pratik" sloganıyla yola çıkan Girişimcilik Bölümünde dersler de farklı. Sadece akademisyenler tarafından değil, girişimciler de eğitime dahil olacak. Her dersin akademisyen ve girişimcilerden oluşmak üzere iki yürütücüsü hedeflendi.

Bilindiği gibi ülkeler arasındaki yarışlar artık cephelerde değil iş dünyasında cereyan etmekte. Hangi ülke daha yenilikçi, atak, üretken ve coşkulu girişimci yetiştiriyor ve bu girişimcilerinin önünü açıyorsa, ekonomisinde buna paralel olarak bir sıçrama yapabilir hale gelmektedir. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda girişimcilere diğer kaynaklar yanında çok ciddi ihtiyaç duyulduğu bilinen bir gerçek. Rekabetçiliği arttırmanın en akılcı yollarından biri de girişimciliği ön planda tutmaktır.

Toplumları kalkındıran, ülkeleri refaha götüren mihenk taşlarından birisi kuşkusuz nitelikli girişimciler. Günümüzdeki birçok küresel şirketin cirosu, BM'ye üye ülkelerin yarısının GSMH'dan daha fazlasını sağlıyor. Ülkemizdeki 1000 şirketin cirosu ABD'nin perakende devi Wal Mart'ın ancak yarısı ediyor. Girişimci Sam Walton'un dehasının ve iş bitiriciliğinin ürünü olan Wal Mart, başarılarıyla sadece kendi şirketini değil, ABD ekonomisini de besliyor. İstihdam ve yatırımlarıyla ülkelerinin can damarı olan GE, GM, Ford, Apple, Toyota, Mercedes vb hemen tüm dev şirketler, farklı davranan, fark oluşturan girişimcilerin eseri. Ülkemizin de dünyada söz sahibi şirketlere sahip olabilmesinin yolu üst düzey girişimciler yetiştirmekten geçiyor.

2023 vizyonuyla 10 büyük ekonomi arasına girmeyi düşleyen Ülkemizin de kuşkusuz diğer faktörlerin yanında çok nitelikli, vizyoner girişimcilere ihtiyacı var. Her şeyi devletten bekleyen, devlete iş yaparak zenginleşen, devlet kuşu başıma konsun diye hayal kuran bürokratik girişimcilik artık tıkanmıştır. Yeni dönem; başta ekonomi olmak üzere, eğitim, bilim, sağlık, çevre, sanat ve iş hayatında uluslarüstü girişimciler bekliyor.

Geleceğin en önemli değeri olan gençlerimizin, yaşadıkları çağa yön vermeleri ve dünya vizyonunu gerçekleştirmeleri girişimcilik kabiliyetleriyle doğru orantılı olacak. İşte bu noktada, girişimcilik eğitimi veren kurumların sayısının da hızla artması gerektiği açık. Karabük Üniversitesi, İşletme Fakültesi bu ihtiyacın giderilmesi için ilk oldu. Sayı ve kalitelerin artmasını temenni ederek, farklılık oluşturabilecek, geleceğin mesleğini arayan üniversite adaylarının bu fırsatı yakalamaları tavsiye ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber