Gezi parkı sorusu görevinden etti

Öğrencilerine Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soru soran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, YÖK'ün açtığı soruşturma sonucunda görevden alındı.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Temmuz 2014 23:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Gezi parkı sorusu görevinden etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde öğrencilerine Gezi Parkı ve Taksim eylemleriyle ilgili soru soran öğretim görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, "Öğrenciyi kendisi gibi düşünmeye zorlamak, yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, sözlü ideolojik propaganda yapmak'' suçlamalarıyla görevinden atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, 2012-2013 öğretim yılı bahar dönemi bütünleme sınavında öğrencilerine, "Gezi ve Taksim olaylarının türevlerini inceleyerek minimum ve maksimum noktalarını belirleyiniz" şeklinde soru sordu. İddiaya göre, bir öğrencinin hakkında şikayette bulunması üzerine YÖK tarafından Kırnıç'a soruşturma açıldı. YÖK'ün, "Öğrenciyi kendisi gibi düşünmeye zorlamak, yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, sözlü ideolojik propaganda yapmak" suçlamalarıyla açtığı soruşturma sonucunda Kırnıç'ın üniversitedeki görevine son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber