Yurtta hava durumu - Haritalı

Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2014 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta hava durumu - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Sivas, Erzincan, Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı ile Van çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber