Çılgın diplomat, kendini Allah'ın elçisi ilan etmiş

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Papa ile görüşmek için gittiği Vatikan'da yakalanan Başkatip A.M.D.'nin yakınlarına kendisinin 'Allahın elçisi' olduğunu ve dünya barışını kurmak için görevlendirildiğini söylediği öğrenildi

Türkiye ile Vatikan arasında diplomatik bir kriz yaratmasına ramak kalan çılgın diplomat A.M.D.'nin üç ay önce dünya barışını görüşmek amacıyla Papa 16'ncı Benediktus'la görüşmek için gittiği Vatikan'da kontrol altına alındıktan sonra getirildiği Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine döndüğü öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine devam eden A.M.D.'nin, yakın çevresine kendisini 'Allahın elçisi' olarak tanıttığını ve dünya barışını kurmak için özel olarak görevlendirildiğini aktardığı bildirildi. A.M.D.'nin Papa ile görüşmek için Roma'dan önce Arnavutluk'a da bir yolculuk yaptığı iddia edildi. Eşinin ihbarı üzerine, Papa'ya ulaşmak için yola çıkan A.M.D.'nin, Roma havaalanında, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlar tarafından karşılandığı kaydedildi. Başkatip A.M.D.'nin bir turist gibi gittiği ve hafta sonunu geçirdiği Roma'da Büyükelçi Uğur Ziyal'in ve Ankara personel dairesinin talimatları ile arkadaşları tarafından, kendisine hissettirilmeden gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Vatikan'da dolaştı

A.M.D.'nin Vatikan'ın halka açık bölümünde diplomat arkadaşlarının gözetiminde özel bir ziyaret yaptığı ve turist gibi dolaştığı öğrenildi. Çılgın diplomatın, Vatikan'ın halka kapalı Papa'nın kullandığı bölümüne ise geçme teşebbüsünde bulunmadığı ve A.M.D.'nin Papa'nın protokolüne hiçbir zaman ulaşmadığı belirtildi. A.M.D.'nin, Roma'da hafta sonunda geçirdiği 2 gün içerisinde kendisine kontrol altına alındığı hissettirilmedi. Bu amaçla A.M.D. tek başına bir otelde konakladı. 1965 doğumlu A.M.D.'nin daha önce Bangladeş'te görev yaptığı ve bu görevi sırasında rahatsızlığının başladığı ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı halen görevine devam eden A.M.D.'ye sahip çıkarken, diplomatın psikolojik tedavisinin de sürdüğü belirtildi. Bakanlık sorunun kişisel olduğu ve A.M.D'nin kontrol altına alındığı görüşünde.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber