Bakanlık'tan hâkim ve savcılara çalım

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkim ve savcılar "birlik" kurma girişimlerini başlatınca, Adalet Bakanlığı 12 yıldır gündemde olan Hâkim Savcılar Birliği Kanun Tasarısı hazırladı.

Hakim ve savcılar kendi aralarında örgütlenmeye kalkışınca, Adalet Bakanlığı, 12 yıldır planlanan ancak bir türlü somutlaşmayan "Türkiye Hâkim Savcılar Birliği Kanun Tasarısı" hazırladı. Bugüne kadar adalet dağıtan hakim - savcılar, yargı bağımsızlığı ve mesleki sorunlarının çözümü için bir araya gelerek birlik oluşturmaya karar verdiler. Yargı çevrelerinde 10 yılı aşkın bir süredir dillendirilen bu "projeyi" somutlaştırmak için de önemli aşamaları tamamladılar; Kısa adı "YARSAV" olan "Yargıçlar ve Savcılar Birliği"nin tüzüğünü hazırlayıp imza toplamaya başladılar. Yaklaşık 250 hakim ve savcının karşısına bu aşamada bir sürpriz çıktı ve Bakanlık, "sivil oluşumdan" farklı bir "birlik" kurmak için yasa taslağı hazırladı. Taslak, Türkiye Hâkimler ve Savcılar Birliği kurulmasını önerdi.

ÜYE OLUNACAK, OL!

Taslak, "sivil toplum örgütü" olarak kurulacak birliğe zorunlu üyelik sistemini getiriyor. Taslağın geçici maddesinde "Halen görevde bulunan hakim ve savcılar, herhangi bir müracaata gerek olmaksızın bulundukları yerlerdeki şubelerin asıl üyesi olarak kabul edilir" düzenlemesi yer alıyor. Buna göre bir hakim veya savcı istese de istemese de birliğin üyesi olacak ve üyelik giriş ücreti ile aidatı ödeyecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber