Gazze'den ayrılan vatandaşlarımız İstanbul'da

Gazze'den dün ayrılarak, Erez Sınır Kapısı'ndan Ürdün’e ulaşan 28 Türk vatandaşının 16'sı İstanbul'a döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazze'den ayrılan vatandaşlarımız İstanbul'da

Gazze'den dün ayrılarak, Erez Sınır Kapısı'ndan Ürdün'e ulaşan 28 Türk vatandaşının 16'sının İstanbul'a döndüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyona başlaması üzerine Türk vatandaşlarına bölgeden ayrılmayı istemeleri halinde gerekli desteğin sağlanacağı belirtildi.

Duyuruda, 28 Türk vatandaşının bölgeden ayrılma talebiyle Kudüs Başkonsolosluğu'na başvurduğu belirtilerek, söz konusu kişilerin dün Gazze'den ayrıldığı, Erez Sınır Kapısı'ndan geçerek Ürdün'e ulaştığı bilgisine yer verildi.

"Vatandaşlarımızdan 16'sının bugün İstanbul'a dönüşleri sağlanmıştır. Diğer 12 vatandaşımız kendi talepleriyle Ürdün'de kalmışlardır" ifadesi kullanılan duyuruda, vatandaşlara Gazze'den Amman Havalimanı'na kadar olan yolculuklarının her aşamasında ilgili temsilciliklerin görevlilerince eşlik edildiği bildirildi.

Bu aşamada Gazze'den ayrılmayı düşünmediklerini belirten vatandaşların da ileride fikir değiştirmeleri ihtimali dikkate alınarak gerekli girişimlerde bulunulduğu aktarılan duyuruda şunlar kaydedildi:

"Öte yandan, bölgedeki güvenlik koşullarında devam ettiği gözlenen menfi gelişmeler çerçevesinde, Gazze'den ayrılmayı isteyen vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ile Kudüs Başkonsolosluğumuz veya 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile temas etmeleri tavsiye olunur."

Duyuruya göre, vatandaşlar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFDA) görevlileri tarafından İstanbul'da karşılandı ve barınma talebi olan 13 kişi için gerekli destek verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber