612 okul müdürüne icra takibi

Haber Giriş : 18 Haziran 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, devlet okullarında sözleşmeli çalıştırılan personelin primlerini yatırmayan 612 müdür hakkında icra takibi başlattı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?Devlet kayıt dışı personel çalıştıramaz' dedi

DEVLET okullarında sözleşmeli çalışan personelin SSK primlerini yatırmayan okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i zor durumda bıraktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu, okullarda çalıştırdıkları personelin primlerini yatırmayan 612 okul müdürü hakkında icra takibi başlattı.

Bakan Çelik, icralık müdürler için ?Devlet kayıt dışı personel çalıştıramaz. Çalıştırdığı zaman vatandaşa niye kayıt dışı personel çalıştırıyorsun diye soramaz' diyerek uygulamaya destek verdi. Okul müdürleriyle SSK'yı karşı karşıya getiren süreç, bir devlet okulunda sözleşmeli olarak çalışan ancak sigorta primi yatırılmayan bir personelin şikayetiyle başladı.

İplik söküğü gibi geliverdi

İncelemeler sonunda, birçok devlet okulunda, sözleşmeli çalışan personelin primlerinin yatırılmadığı anlaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ?İşveren çalıştırdığı sigortalının primini yatırmak zorunda. Haklı sebep olmadan yatırmayan kamu kurum ve kuruluşlarında tahakkuk ve tediye ile görevli mesul muhasip, sayman ve üst düzey yöneticilerin sorumlu olduğu hüküm altına alınmıştır. Buna göre de; son 3 yıl içinde devlet okullarında sözleşmeli çalıştırılan personelin SSK prim borçlarından dolayı şahsi sorumluluğuna gidilen 612 okul müdürü var' açıklamasını yaptı.

Son 3 yıllık süreçte takibe uğrayan okul müdürlerinden, SSK bugüne kadar 895 bin YTL tahsil etti. Halen tahsil edilmeyen prim borcu ise 8 milyon 597 bin YTL...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber