Gül'e, tam kadro uğurlama

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı'nın 94. Kuruluş Yıldönümü töreni, bu yıl 28 Ağustos'ta görev süresi sona erecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açısından sembolik olarak veda töreni niteliği kazandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2014 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül'e, tam kadro uğurlama

AYDIN HASAN

TSK'nın en seçkin alaylarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın önceki akşam basına kapalı olarak yapılan kuruluş yıldönümü törenine Gül, yabancı konukları karşılamak için yakın zamanda oluşturulan süvari birliğinin eşliğinde gitti. Süvari Birliği, Gül'e, Köşk'ten aynı yerleşke içinde yer alan Alay Komutanlığı karargah binasına kadar eşlik etti. Köşk'ün direkleri Türk bayrakları ile donatılırken, süvari birliği tarihteki 16 Türk Devleti'ni temsil eden bayrakları da taşıdı.

Sergiyi ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı binası önüne gelişinde Gül'ü, Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor törenle karşıladı. Kuruluş yıldönümü kutlama töreninde gerçekleştirilen konuşmaların ardından, sırasıyla bando konseri, Tören Taburu gösterisi ve Askeri Köpek eğitim Merkezi gösterisi yapıldı. Törene TBMM Başkanı Cemil çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanısıra kuvvet komutanları yani TSK'nın komuta kademesi katıldı.

Törende 1943-1948 arasında Muhafız Alayı Komutanlığı yapan, Kıbrıs'taki Türk Mukavemet Teşkilatı'nın ve ilk paraşütçü birliğinin kurucusu olan Tümgeneral Daniş Karabelen'in kızı Özcan Atamert Karabelen de bir konuşma yaptı. Gül, törenden sonra Muhafız Alayı'nın tarihine ilişkin fotoğraflar ve üç boyutlu resimler ile ebru çalışmalarından oluşan sergide incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber