SSK'yı böyle hortumladılar

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıştıkları kurumu soyan SSK personelinin, tele-kulaka takılan konuşmaları kurumdaki çürümüşlüğü ortaya çıkardı... Yakınlarını sahte sigortalı gösteren çete, düzmece raporlarla SSK'yı sadece 1 yılda 14 bin YTL dolandırmış...

SSK bağlantılı ?sahte sigortalı' çetesi soruşturması genişletiliyor. Ankara polisi ve SSK müfettişleri, İl Müdürlüğü Evrak Servisi'nde görevli çete üyeleri ile bağlantıları olduğu düşünülen kurum personelini takibe aldı. Tutuklanan memur Baki Karaduman ile ?firari' Rasim Anıl Ateş'in çalıştıkları kurumları hortumladıkları ortaya çıktı. İkilinin 2004 yılı sonunda ?batık' durumdaki Çözümcü Bilişim Limited Şirketi'ni bir otoparkçı ve garibanın üstüne devralıp akraba ve tanıdıkları 44 kişiyi ?sahte sigortalı' yapıp hizmete kazandırdıkları belirlendi.

Karaduman'ın eski eşi Seda Karaduman'ı, Ateş'in de kızı Ayşen Ateş'i batık durumdaki şirkette yüksek maaşlı çalışıyormuş gibi SSK'ya bildirdikleri anlaşıldı. Seda Karaduman ve Ayşen Ateş'in 2005 yılında çeşitli hastanelerden aldıkları doktor raporları ile SSK'dan toplam 14 bin YTL ?geçici iş göremezlik' (rapor parası) aldıkları tespit edildi.

Uğurluoğlu, Karaduman ve Ateş'in ?sahte sigortalılık' dışında konut ve müteahhitlere 2-3 bin YTL karşılığında SSK'dan sahte ?borcu yoktur' yazısı düzenledikleri belirlendi. Ulucanlar operasyonu kapsamında tutuklanan çete lideri Ahmet Şen, Uğurluoğlu ve Karaduman ile halen firari olan Ateş'in aralarındaki ve muhasebeciler ile yaptıkları telefon konuşmaları dinlemeye alındı.

Polisteki ifadesinde telefon konuşmalarını hatırlamadığını öne süren Uğurluoğlu'nun operasyon sayesinde hayatının kurtulduğu anlaşıldı. Dinlenen telefonlara Uğurluoğlu'nun ölümle tehdit edildiği konuşmalar da takıldı. Çete, ?naylon' bir şirket üzerinden Şanlıurfa'da 100 kişiyi sahte sigortalı yapıp para aldı. Ancak birinin işi olmadı. Para verdiği halde işi olmayan şahıs, cep telefonundan sürekli Uğurluoğlu'nu ?ölümle tehdit etmeye' başladı. Bir polis yetkili, ?Operasyonu zamanında yaptık... Gözaltına almasaydık, dolandırdığı kişiler Urfa'dan gelip vuracaklardı' diye konuştu. n KAMİL ELİBOL

MÜTEAHHİT ARADI, EVRAĞI HAZIRLA

Para karşılığı çeteden sahte ?borcu yoktur' yazısı almak isteyen bir müteahhitin telefonu dinlemeye alındı. Çete üyesi Uğurluoğlu ile Ankaralı bir müteahhit arasındaki görüşme şöyle gerçekleşti:

Müteahhit: Alo... Salih ne yapıyorsun? Benim yazı ne oldu?

Uğurluoğlu: Hee.. Senin işyeri numaran neydi...

Müteahhit. 5656....... Sana vermiştim...

Uğurluoğlu: Tamam... Ben şimdi konuşurum yarın sabah alırsın tamam mı?

Konuşmadan sonra Uğurluoğlu sahte ?borcu yoktur' yazılarını hazırlayan bayan muhasebeciyi arıyor. O konuşma da aynen şöyle:

Uğurluoğlu: Alo... Ne yapıyorsun... Müteahhit aradı... Şu şirketin evrağını hazırla...

Muhasebeci kadın: Salih.. Abi ben şimdi hallederim öğleden sonra al...

Uğurluoğlu: Tamam... Sen bilgisayarda hazırla... Ben gelir senden alırım...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber