Telekom'dan lise birincilerine bilgisayar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005-2006 ÖĞRETİM YILI ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TÜRK TELEKOM TARAFINDAN HEDİYE EDİLEN ?SON SÜRAT TEKNOLOJİ PAKETİ?, 81 İLDE AYNI ANDA DÜZENLENEN TÖRENLERLE VERİLDİ. ANKARA'DAKİ ÖĞRENCİLER KARNE HEDİYELERİNİ BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı orta öğretim kurumlarında okuyan ve 2005-2006 öğretim yılını başarı ile tamamlayan en başarılı 5.470 lise 1 veya 2. sınıf öğrencisine yurt çapında düzenlenen törenlerle Türk Telekom'dan bir adet bilgisayar, modem ve üç ay ücretsiz ADSL kullanımından oluşan ?Son Sürat Teknoloji Paketi? hediye edildi. Ankara'daki 291 öğrenci, hediyelerini Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı kapanış töreninde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany'den aldı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan; eğitim ve öğretim yılının kapanışı nedeniyle öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; ?Bilgilerinizi taze tutun. Bizim zamanımızda tek eğitim ve öğretim aracı defter ve kitaplarımızdı. Bugün, internet var.? dedi. 2004 yılında başlatılan bir seferberlikle, tüm okullara bilgisayar ve internet erişimi sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan; bugün 24 bin okulun bu teknolojileri kullandığını belirtirken 2006-2007 yılında 40 binin üzerindeki okulların tamamında ADSL internet erişiminin tamamlanmış olmasını istedi. Başbakan Erdoğan ayrıca tüm okullardaki ADSL erişim ücretlerinin okullar tarafından değil, Evrensel Hizmet Fonu'ndan ödeneceğini belirtti. Başbakan Erdoğan; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve özellikle bu projenin mimarı olan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany ve Türk Telekom Yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri ile Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlerine teşekkür etti.

Son dönemde 406 bin bilgisayarın M.E.B'e bağlı okullarda kullanıma girdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, 2005 - 2006 eğitim ve öğretim yılının kapanışını daha da anlamlı kılan bu törenin öğrenciler kadar kendilerini de mutlu ettiğini belirtti. Artık alfabe okur-yazarlığının yetmediğini ve bilgisayar okur-yazarlığının önemli olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise öğrencileri 800 milyar sayfanın üzerinde dünya bilgisiyle buluşturmanın önemini vurguladı.

Öğrencilere ödül vermekten duyduğu mutluluğu dile getiren Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany; ?Şirketimiz, gençlerin geleceği şekillenmesindeki önemini biliyor. Bu yüzden proje ve yatırımlarını gençlerin eğitimleri için ihtiyaç duydukları alanlara yoğunlaştırıyoruz. Şimdiye dek 24 bin okula ADSL teknolojisi ile hızlı internet hizmeti götürdük. Geçtiğimiz Nisan ayında toplam 100 milyon YTL'lik bir proje ile önümüzdeki dönemde hizmete girecek 33 okulun temelini attık. 5.470 öğrenciye vereceğimiz karne hediyesi bu yatırımların devamıdır. Karne hediyelerinizi güle güle kullanın? dedi

Türkiye'nin 81 ilinde eşzamanlı olarak yapılan karne hediyesi törenlerinde en başarılı lise öğrencilerine hediyelerini MEB ve Türk Telekom il müdürleri veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber