TSK içinde paralel emir-komuta tasfiye edilecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK içinde paralel emir-komuta tasfiye edilecek
Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman bugünkü köşe yazısı...

Askeri kaynaklar Şura'da üç kriterin dikkate alınacağını söylüyor. Birincisi TSK içinde paralel emir komutaya asla izin verilmeyecek. İkincisi TSK ile hükümet karşı karşıya getirilip bir krizin doğmasına müsaade edilmeyecek. Üçüncüsü ordu içindeki Gülencilerle ilgili bir önlemler alınırken yeni paralel yapıların doğmasının önüne geçilecek.

Aynı kaynaklar Genelkurmay ile hükümet arasında üç prensip üzerinde bir mutabakat olduğunu dile getiriyorlar. Sağlanan güven ilişkisinin önemine vurgu yapıp devlet içinde devlet olmaz yaklaşımıyla uyuma dikkat çekiyorlar. Bununla birlikte komutanların, Başbakan'a ordu içindeki paralelci yapılanmanın hükümetin son on yıldaki icraatları sonucu arttığı serzenişini ilettiği de belirtiliyor.

Komutanların özel dosyalarında tüm askeri personelle ilgili detaylı bilgilerin olduğu söylenirken aynı zamanda MİT'ten de benzer dosyaların iletildiği iddia ediliyor. Özellikle komutanlıklar tarafından yapılan Personel Güvenlik İncelemesi sonucu ciddi verilere ulaşıldığı öne sürülüyor. Şura'da problemin Fethullah Gülen başlığı altında değil 'paralel emir-komuta' ismiyle konuşulduğu belirtilirken masa da komutanların, Başbakanla her şeyin açık açık konuşacaklarının altı çiziliyor.

Hüseyin Yayman köşe yazısında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün emekli edileceğini iddia etti.

Yayman konuyla ilgili olarak, "kulislere göre bir hafta öncesine kadar Jandarma Komutanı Servet Yörük Paşa'nın görev süresinin uzatılacağı yönünde bir kanaatin olduğu ancak son anda ortaya çıkan bir kararla Yörük Paşa'nın emekli edileceği öne sürülüyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber