Kazanamazsa, arkadaşımı zorla evlendirecekler' sözü yalan çıktı

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kız arkadaşını zorla evlendirmesinler diye yerine sınava girmiş" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


Adana'da pazar günkü Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) bir başkasının yerine girerken yakalanan ODTÜ mezunu Zerrin Yiğitalp'in, yerine sınava girdiği arkadaşı Esma Atlıhan da polise teslim oldu. Özel Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğu belirlenen Atlıhan'ın, üniversiteyi kazanamadığı takdirde 42 yaşındaki bir erkekle evlendirileceği senaryosunun doğru olmadığı anlaşıldı.

Zerrin Yiğitalp, 2000 Evler İlköğretim Okulu'ndaki sınava, Esma Atlıhan'ın yerine sahte kimlikle girmek isterken salon görevlilerince fark edildi. Gözaltına alınan Yiğitalp, bugün sorgulaması sonrası adliyeye sevk edildi. Yiğitalp, Esma Atlıhan ile Şanlıurfa'da bir şenlikte tanışıp arkadaş olduklarını, arkadaşının, sınavı kazanamadığı takdirde 42 yaşındaki bir kişiyle evlendirileceğini, bu nedenle arkadaşının yerine sınava girdiğini söyledi. Arkadaşı Atlıhan'ın ortaya çıkmasıyla Yiğitalp'in bu sözlerinin doğru değil, senaryo olduğu ortaya çıktı.

?ARKADAŞLIK HATIRINA'

ÖSS sahtekarlığının diğer kahramanı olan Esma Atlıhan, Adana'ya gelerek polise teslim oldu. Atlıhan'ın Özel Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi olduğu belirlendi. Ailesinin Şanlıurfa'da yaşadığını, ancak evlendirilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Atlıhan'ın, ilk ifadesinde Yiğitalp'in arkadaşlık hatırına yerine sınava girdiğini söylediği belirtildi.

Atlıhan'ın Bilkent'te okumasına rağmen yeniden üniversiteye girme isteğinin de, okul ücretinin fazlalağından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber