Kamu-Sen'den Bakan Şahin'e ziyaret...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE KAMU-SEN HEYETİ, BAKAN M.ALİ ŞAHİN'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ...

Ziyarette kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarında yaşanan sorunlar masaya yatırıldı...

Kamu çalışanları için 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşme süreci öncesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız başkanlığında bazı sendika başkanlarının Bakan Şahin'i ziyaretinde kamu çalışanlarının başta mali olmak üzere bazı özlük hakları da gündeme geldi. Ziyarette 2006 toplu görüşme sürecinde kamu çalışanları için tam ve mutlak sonuç almak gayretinde olduğunu ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, son dönemde açıklanan enflasyon rakamlarının hedeflerin çok üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. 2006 yılı için öngörülen enflasyon rakamının % 5 olduğunu söyleyen Bircan Akyıldız, "bize % 5 verilemez verilemez dendi. Görünen o ki, rakam % 10'a çıkacak. Bizim hükümetten isteğimiz, bu zammın Temmuz'da % 2 değil, % 7,5'e çıkarılması... Hükümetiniz bunu gerçekleştirirse kamu çalışanları kısa vadede ferahlayarak mutlu olur.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ziyarette Ağustos'ta başlayacak toplu pazarlık sürecine kavga için değil kamu çalışanlarının varolan sorunlarının çözümü için oturacaklarını yineledi. ğ

Türkiye'de kamu sendikacılığının daha çok yeni ve gelişmekte olduğuna vurgu yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme sürecinde ellerinde bulunan fırsatı kamu çalışanları lehine iyi değerlendirme niyetinde bulunduklarını kaydetti ve "bunu iyi ve verimli kullanabilirsek sendikacılık anlamında iyi sonuçlar çıkabileceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

2006 yılında kamu çalışanları adına toplu pazarlık sürecinin 5'ncisini gerçekleştireceklerine vurgu yapan Türkiye kamu-Sen Genel Başkanı, çalışanlar arasında öncelikle gelir adaletini sağlama amaçlı çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Masada her yıl olduğu gibi grev ve toplu sözleşme taleplerini yine gündeme taşıyacaklarını ifade eden Bircan Akyıldız, memura disiplin affı konusunda görüşlerinin değişmediğini dile getirdi.

Kamu çalışanları açısından verdiği mücadeleden dolayı Türkiye Kamu-Sen heyetine teşekkür eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, Kamu-Sen'in toplu görüşme sürecinde heyet başkanı olarak avantajlı olduğunu bunu da korumasının gerekliliğine işaret etti. Kamu çalışanlarının tüm taleplerini dikkatle dinleyen Bakan Şahin, süreç öncesi tüm önerileri dikkat inceleyeceği söz verdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber