Koncuk: 208 lira 8 kuruş zam yapılmış olacaktı

-"Eğer malum konfederasyon hata yapmamış olsaydı, memur maaşına toplamda, ortalama 123 lira yerine 208 lira 8 kuruş zam yapılmış olacaktı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: 208 lira 8 kuruş zam yapılmış olacaktı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Eğer malum konfederasyon hata yapmamış olsaydı, memur maaşına toplamda, ortalama 123 lira yerine 208 lira 8 kuruş zam yapılmış olacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yetkili memur konfederasyonunun toplu sözleşme masasında memurları "hezimete uğrattığını" iddia etti.

Memurların enflasyon farkı haklarının gasp edildiğini, ek ödemelerinin yükselmediğini, özel hizmet tazminatı, aile yardımı, çocuk parası ve ek ders ücretlerinin ifade edilmediğini savunan Koncuk, yetkili konfederasyonun Mayıs ayı enflasyon rakamları üzerinden memur maaşlarının erimediğini ispat etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Koncuk, ortalama memur maaşının, aile yardımı da dahil edildiğinde, 2 bin 400 lira seviyesinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Alınan 123 liralık zammın ortalama maaşa oransal yansıması yüzde 5,1 dolayındadır. Bu oran, daha fazla maaş alan memurlarımız için yüzde 2'ye kadar düşmekte, aile yardımı dahil edildiğinde 2013 yılı sonunda bin 753 lira olan en düşük dereceli memur maaşı için ise yüzde 7'ye denk gelmektedir. Yılın ilk 6 aylık dilimi olan Haziran sonu dikkate alındığında 6 aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak gerçekleşmiştir. Eğer toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ilk teklifi olan yüzde 3+3 ve enflasyon farkı hakkı dahi kabul edilmiş olsaydı; bugün memurlarımıza yılın ilk 6 ayı için yüzde 3 maaş zammı, ardından yüzde 2,7 enflasyon farkı ve ikinci 6 aylık zam olarak da ayrıca yüzde 3 zam daha olacaktı. Bu durumda bugün yüzde 2 ile yüzde 7 arasında zam alan memurlara, toplamda yüzde 8,7 maaş artışı yapılacaktı. Eğer malum konfederasyon bu hatayı yapmamış olsaydı, memur maaşına toplamda ortalama 123 lira yerine 208 lira 8 kuruş zam yapılmış olacaktı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber