Demirtaş, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2014 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli oylarını kullandı

Demirtaş oyunu Diyarbakır'da kullandı

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye siyaseti nitelik olarak büyük bir sıçrama yaşamıştır. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu" dedi.

Demirtaş, eşi Başak, kızları Dılda ve Delal Demirtaş ile geldiği Kayapınar'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Seçim merkezinde 1221 nolu sandıkta eşi Başak ile oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, seçim sonuçlarının şimdiden herkes için hayırlı olmasını diledi.

"Türkiye'de bugün ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın, demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak demokrasi ve özgürlük mücadelesi sonlanmış, noktalanmış olmayacak. Diğer adaylar da kazansa demokrasi arayışı, özgürlük mücadelesi devam edecek" diyen Demirtaş, bugün gerçekleştirilen seçimin bunun sadece bir başlangıcı olduğunu kaydetti.

Bütün ezilen, ötekileştirilenler adına, emeği ile çalışıp üretenler, işçiler ve emekçiler adına bu seçimin yeni bir başlangıç olduğunu ifade eden Demirtaş, "Elbetteki çıkacak oyların oranları da bu sıçramanın niceliğini belirleyecektir. Türkiye siyaseti nitelik olarak büyük bir sıçrama yaşamıştır. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu" diye konuştu.

Gazetecilerin, "Yüzde 10 barajını aşacak mısınız?" sorusu üzerine Demirtaş, yüzde 10 barajını çok daha fazla oranda aşacaklarını düşündüğünü söyledi.

"Oyunuzu kime verdiniz?" yönündeki soruyu Demirtaş, "Oyumu halklardan, ezilenden yana olana verdim. Kim ezilenden yana ise çok da düşünmeye gerek yoktu. Seçenek çok fazla değildi" diye yanıtladı.

Demirtaş, seçim sürecini İstanbul ve Diyarbakır'da kurulan iki seçim merkezinden takip edeceklerini belirtti.

Seçmenler Demirtaş'a okula gelişi ve gidişi sırasında sevgi gösterisinde bulundu.

Öte yandan, hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması nedeniyle sıcaktan bunalan Demirtaş, derslikte ceketini çıkarttıktan sonra oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu oyunu kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin çok zor, eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ama bütün bunlara rağmen, Türk siyasetine yeni bir üslup, yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin bey, bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında. Kendisine şükran borçluyuz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4121 no'lu sandıkta, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kullanan Kılıçdaroğlu, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlattı.

Sandık başına gidip oy kullanan bütün vatandaşlara şükranlarını sunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, halkın tercihlerine saygı duyacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim sürecinde, demokrasi tarihine çok önemli katkılarda bulunduğunu, ilk kez 14 siyasal partinin bir aday üzerinde anlaştığını, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

"Seçimin çok zor, eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ama bütün bunlara rağmen, Türk siyasetine yeni bir üslup, yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin bey, bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında. Kendisine şükran borçluyuz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Çelebiliği, güzelliği, rahatlığı, ufku genişliği, bilgeliği, bir anlamda hepimize öğretti. Kendisine tekrar yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Seçimlerin halk için hayırlı olmasını dileyen Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz, bu demokrasimiz için çok önemli bir seçim. Hep beraber göreceğiz ve öğrenmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine de seçim sonuçlarını evinden takip edeceğini kaydetti.

Bu arada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da Kılıçdaroğlu ile aynı okulda oyunu kullandı.

Bahçeli oyunu Anıttepe Ortaokulunda kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Anıttepe Ortaokulunda kullandı.

Bahçeli, gazetecilerin ilgisi arasında oy kullanacağı 1293 numaralı sandığın olduğu sınıfa geldi.

Görevlilerle tokalaşan Bahçeli, nüfus cüzdanı ve seçmen kartının kontrolünün ardından oyunu kullandı.

Okuldan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada Bahçeli, "Cumhuriyet tarihimizin ve siyasi hayatımızın çok önemli bir gününde bulunuyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli, ilk defa cumhurbaşkanının millet tarafından seçileceğine işaret ederek, "Onun için yüksek bir katılımla bu seçimin gerçekleşmesi devletimize ve milletimize hayırlı olsun diyerek oylarımızı kullandığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Demirel oyunu kullandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanı seçiminin millete, memlekete hayırlı olmasını diledi.

Demirel, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Barbaros Mahallesi Şehit Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu'ndaki 1113 numaralı sandıkta kullandı.

Süleyman Demirel, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının seçime yönelik soruları üzerine, "Millete, memlekete hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı, HDP Eş Genel Başkanı, Demirtaş, Diyarbakır, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber