THY: Çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY), personeliyle ilgili iddialara ilişkin, "Türkiye'ye ve Türk insanına hizmet etmeye çalışan THY'nin, çalışanları arasında ayrımcılık yapması söz konusu olmadığı gibi, bunun düşünülmesi bile Türkiye'nin dünyada yüz akı olan bir kuruma karşı yapılan büyük bir haksızlıktır" açıklamasını yaptı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan THY çalışanlarıyla ilgili, doğru olmayan bilgilere dayalı bazı iddiaların gündeme getirildiği belirtildi.

Açıklamada, THY'nin gerek idari kısımlarda gerek operasyonel birimlerden yer hizmetleri ve kabin hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanlarının, daha önce belirlenen ve 73 yıllık bir tecrübenin birikimi olan yazılı kurallara göre hareket ettiği kaydedilerek, "THY çalışanlarının bu kurallar dışında hareket etmesi kesinlikle söz konusu değildir" denildi.

THY'de şu anda toplam 2 bin 176 kabin memurunun çalıştığı, kabin memuru personelinin bin 597'sinin bayan, 579'unun erkek olduğu ifade edilen açıklamada, bu yıl alınan 313 yeni kabin memurundan 207'sinin bayan, 106'sının erkek olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Türkiye'ye ve Türk insanına hizmet etmeye çalışan THY'nin, çalışanları arasında ayrımcılık yapması söz konusu olmadığı gibi, bunun düşünülmesi bile Türkiye'nin dünyada yüz akı olan bir kuruma karşı yapılan büyük bir haksızlıktır" görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber