Polis mesai arkadaşlarından davacı oldu

Binlerce kişiyi usülsüz dinleyen paralel yapı, adalete hesap vermekten kurtulmak için kendilerinden olmayan mesai arkadaşlarını 'yakmak' istedi. Bir kaymakamın dinlenildiği kararda kendi sicil numarasının yazılı olduğunu sorguda öğrenen polis memuru M.S.Y, 'şüpheli' geldiği Emniyet'ten 'müşteki' olarak ayrıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Ağustos 2014 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis mesai arkadaşlarından davacı oldu

CAHİT SARAÇOĞLU

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla Emniyet'e çağrılarak ifadesi alınan M.S.Y, paralel yapılanmanın mağdur ettiği onlarca polisten biri olduğunu anladı. 2011 ve 2012 yıllarında o dönem kaymakamlık yapan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen sahte isimle mahkemeden alınan kararla dinlendi.

Sözkonusu dinleme işlemi, Ekipler Masası'nda görevli M.S.Y'nin aidiyet numarası üzerinden yapıldı. Kanunsuz dinleme ortaya çıkınca, hiçbir şeyden haberi olmayan mağdur polis M.S.Y yıllardır çalıştığı İstanbul İstihbarat Şube'deki görevinden alınarak başka bir şehre tayin edildi. Evraklarda M.S.Y'nin sicil no'sunu gören Mülkiye müfettişleri ise telekulak çetesine yönelik sürdürdükleri tahkikatta, M.S.Y. hakkında da suç duyurusunda bulundu.

GERÇEĞİ EMNİYET SORGUSUNDA ÖĞRENDİ

Bu süre zarfında hiçbir şeyden haberi olmayan M.S.Y, gerçeği 'şüpheli' sıfatıyla Emniyet'e çağrıldığında öğrendi. Emniyet İstihbarat Şubesi'nin dinleme biriminde görev yapmadığı halde kendi aidiyet numarası üzerinden yasadışı dinleme faaliyeti gerçekleştirildiğini gören mağdur polis, başına gelenlerin sebebini de böylece anlamış oldu. Emniyet ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen M.S.Y, 'Bu dinleme tarihleri arasında 'Ekipler Memuru' olarak çalışmaktaydım. Dinlemede bulunmuyordum' diyerek konunun dinleme talebinde bulunan sorumlu polislere sorulması talebinde bulundu.

MAĞDUR POLİS 'PARALEL'DEN DAVACI

M.S.Y, yasadışı dinlemelerde rolü olmadığı ortaya çıkınca Emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mağdur polis daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelerek ek ifade verdi. Usülsüz dinlemeyi gerçekleştirmek için mahkemeye sunulan talepte kendisine ait aidiyet numarasının usülsüz olarak kullanıldığını belirten M.S.Y polise verdiği ifadede, 'Bahsedilen dinlemeyi ben yapmadığım halde bu dinleme kararında benim aidiyet numaramın kullanılmasından dolayı o tarihte mahkeme kararının alınmasında görevli Murat Hamarat ve Erhan Evren isimli rütbeli personelden davacı ve şikayetçiyim. Gerekli yasal işlemin yapılmasını istiyorum' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber