Sözleşmeli öğretmenlerin gözü köşkte

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun sözleşmeli öğretmenlerin 10 ay maaş yerine 12 ay maaş almalarını sağlayacak olan kararı Çankaya Köşkü'nde beklerken, sözleşmeli öğretmenlerin tedirginliği artıyor.

9 Haziran 2006 günü Çankaya Köşkü'ne Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onaylaması için gönderilen düzenlemenin imzalanmasını bekleyen sözleşmeli öğretmenleri, 30 Haziran'da sözleşmelerinin sona ermesi kara kara düşündürüyor. BUGÜN'ü arayan çok sayıda sözleşmeli öğretmen, ?Cumhurbaşkanımızın 20 bin kişiyi yakından ilgilendiren böyle bir kararı bir an önce onaylayıp, bizleri bu tedirginlikten kurtarmalarını istiyoruz? diyerek duygularını dile getirdiler.

Akıbetini merak eden birçok sözleşmeli öğretmenin Çankaya Köşkü Kanunlar Kararlar Müdürlüğü'nü arayarak Cumhurbaşkanı Sezer'in kararı onaylayıp onaylamadığını sordukları da öğrenildi.

Bakanlar Kurulu kararı olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Sezer'in herhangi bir süreye bağlı olmadığı karar yüzünden sözleşmeli öğretmenlere il milli eğitim müdürlükleri tarafından 1 Temmuz'a kadar sürecek olan seminere çağrılmadıkları da gelen bilgiler arasında. Seminerlere çağrılmayan sözleşmeli öğretmenlere ayrıca bağlı bulundukları il milli eğitim müdürlüklerinden herhangi bir açıklama yapılmaması da 18 bine yakın eğitimciyi tedirgin ediyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber