Şemdinli'nin tek dokunulmazı alay komutanı

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'de ihmali görülen bir vali, iki kaymakam ve bir polis şefinin görev yeri değişti. Ceza alan astsubaylara görevlendirme yazısı veren alay komutanı yerinde kaldı

Şemdinli'deki bombalı saldırıyla ilgili iki astsubay 39 yıl 10 ay 27'şer gün ağır hapis cezası aldı, ihmali görülen yöneticilerin yeri değiştirildi, ancak Hakkâri Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat'la ilgili bir işlem yapılmadı.

Kubat'ın adı ilk kez astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş'in üzerinden ve araçlarından çıkan 'görevlendirme yazısında' görülmüştü. Daha sonra görevinden ihraç edilen Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, Kubat'ı görevi götüye kullanmakla suçlamış ve dosyasını askeri savcılığa göndermişti. Savcılık ise soruşturmaya gerek olmadığına karar vermişti. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava sürerken, Kubat'ın 9 Kasım'daki bombalama olayından 13 gün sonra, Kaya ve İldeniz'e 'takdirname' verdiği ortaya çıkmıştı.

'PKK'nın işi' demişti

Kubat, TBMM Şemdinli Komisyonu'nda, "Failler neden bulunamıyor?" sorusu üzerine, şunları söylemişti: "Devlet burada. Başka güç yok. Patlamalar sayın vekilim, PKK'nın işi, kafayı bulandırmayın."

Kubat, bunlara rağmen görevinden uzaklaştırılmadı. Bugüne kadar Hakkâri Valisi Erdoğan Gürbüz, Tokat Valiliği'ne, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihan Feslihan Karabük'ün Ovacık ilçesine, Yüksekova Kaymakamı Aytaç Aygül Muş'un Bulanık ilçesine kaymakam olarak atanmıştı. Hakkâri İl Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere ise Kırşehir'de görevlendirildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber