Sezer, Erdoğan'a 10 puan fark atıyor

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP oylarındaki artışa rağmen vatandaş Cumhurbaşkanı olarak yine Sezer'i istiyor

Güvenilir araştırma kuruluşu Konsensus'un VATAN için yaptığı anket Cumhurbaşkanı tercihi konusunda da seçmenin nabzını tuttu. Anket sonuçlarına göre Ahmet Necdet Sezer, Recep Tayyip Erdoğan'a 10 puan fark attı.

VATAN, siyasetin tartışmasız en gerilimli konusu olan "Cumhurbaşkanı seçimi" konusunda çok önemli bir işlevi yerine getirdi. Önümüzdeki dönemde harareti yükselecek bu tartışmalara ışık tutacak sonuçlara ulaşıldı.

Seçmen, Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanını bu Meclis seçecek" sözlerine de yanıt verdi. Ankete katılanların yüzde 76'sı cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini istiyor. AKP'ye oy vereceğini beyan eden her 100 kişiden 65'i de Çankaya'daki ismi halk belirlesin görüşünde.

Erdoğan tarif etti

"Cumhurbaşkanı kim olmalı" sorusuna seçmenin yüzde 22.8'i "Ahmet Necdet Sezer" yanıtı verirken Erdoğan yüzde 12.8 ile geride kaldı. Başbakan Erdoğan, Çankaya ile ilgili tartışmalar süredururken Cumhurbaşkanı ile ilgili şu tarifi vermişti: "Cumhurbaşkanı'nın ülkemizde barışa, sevgiye, birliğe, beraberliğe, dostluğa zemin hazırlayacak, bu zemini iyi koordine edecek, tabii ki lider özelliği olan bir insan olması lazım."

Yönlendirme olmaması için, soru formunda seçeneklere yer verilmedi. Ankete katılanlar, sorunun karşısında boş bırakılan yere, uygun gördükleri ismi yazdılar. Adı Deniz Baykal'ın "Şener aday olursa uzlaşırız" sözleriyle gündeme gelen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ise sadece yüzde 0.8 oy çıktı. Her 10 AKP'li seçmenden birinin Sezer ismini benimsediği dikkat çekti. Ahmet Necdet Sezer'e en büyük destek CHP'li ve DYP'li seçmenden geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber