Uzman doktor olmayınca, hamile kadın hastane tuvaletinde ölü bebek doğurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2006 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir kişi, müdahale edilmeyen eşinin hastanenin tuvaletinde ölü doğum yapmak zorunda kaldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Gönderenoğlu, doğum sancıları başlayan eşi Maya Gönderenoğlu'nu, doğum için İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü söyledi. Acil serviste görevli doktorun, eşini hastanenin 2. katındaki doğum servisine sevkettiğini belirten Gönderenoğlu "Görevli ebe, uzman doktor olmadığını belirterek 'Acil bir durum olursa yeniden gelin' diyerek bizi eve yolladı" dedi.

Gönderenoğlu, bir süre sonra yeniden rahatsızlanan eşini ikinci kez hastaneye götürdüğünü ifade ederek şu iddialarda bulundu: "Acil servise başvurduk ve eşimi bir kez daha doğum servisine gönderdiler. Ama yine eşime müdahale edilmedi ve bu kez eşimi mecburen acil servise götürdük. Acil serviste eşim fenalaştı ve tuvalete gitti. Burada birkaç kez bağırdığını duydum ve tuvalete koştum. Komşumun eşi, eşimin doğum yaptığını ve bebeğin ölü olduğunu söyledi. Bunun üzerine eşim acil servise alındı ve Gaziantep'e sevkedildi. Beze sardıkları bebeğimizin ölü olduğunu söylediler ve bir yakınımıza bırakmamızı istediler. Bırakacak yerimiz olmadığından eşimle birlikte ölü bebeği de ambulansla Gaziantep'e götürdük. Eşim 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İhmali olanların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundum." Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım da kendilerine ulaştırılan bilgi üzerine soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber