Bakımsız demiryolları 12 yılda yenilendi

ULAŞTIRMA Bakanlığı, demiryolu tadilatlarında rekor kırdı. 80 yıldır yenilenmeyen ve bakımsız kalan tren hatları son 12 yılda yenilenerek güvenliği üst seviyeye çıkarıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakımsız demiryolları 12 yılda yenilendi

Ahmet Fatih Erturan

ULAŞTIRMA Bakanlığı, demiryolu tadilatlarında rekor kırdı. 80 yıldır yenilenmeyen ve bakımsız kalan tren hatları son 12 yılda yenilenerek güvenliği üst seviyeye çıkarıldı. Buna göre Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) başlattığı çalışmayla toplam 4 bin 500 kilometre hattı elden geçirerek uluslararası kalite standartları seviyesine yükseltti.

Bilgisayarlar kondüktör oldu

Çalışma kapsamında bazı demiryolu hatlarında seyahat sürelerini kısaltırken bazı bölgelerde ise mevcut demiryolu hattının modernizasyonu ile güvenliği artırıldı. Öte yandan yenilenen sistemle trenleri makinistlerden çok bilgisayarlar yönetecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın proje kapsamında yaptığı başlıca işler şunlar: Eski raylar yenileri ile değiştirildi, Tünel ve köprüler elden geçirildi, hemzemin geçitlere otomatik bariyerli koruma sistemi/flaşörlü ile donatıldı. Gerekli yerlere alt ve üst geçitler yapıldı, Peronlar engellilerin erişimine uygun hale getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber