Kazanlı Belediyesi'ne silahlı baskın

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Mersin merkeze bağlı Kazanlı Belediyesi silahlı 5 kişi tarafından basıldı. Saklanan CHP'li Belediye Başkanı Kenan Yıldırım'ın makam odasına bulamayan saldırganlar kaçarken, biri belediye çalışanları tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Diğer 4 kişi ise Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yakalandı.

Olay, Kazanlı Belediyesi'nde saat 11.30'da meydana geldi. İddiaya göre, 10 gündür tehdit telefonları alan Başkan Kenan Yıldırım'ı arayan bir kişi, ?Oradan ayrılma seninle hesaplaşmaya geliyoruz? dedi.

Bunun üzerine telaşlanan Başkan Yıldırım, hemen polisi aradı. Polis olay yerine gelmeden önce belediyeye otomobille ulaşan zanlılardan 2'si aşağıda beklerken, 3 kişi başkanın makam odasına çıktı. Saldırganların geldiğini gören Yıldırım binadaki başka bir odaya saklanarak tekrar polisi aradı. Yıldırım'ı makam odasında bulamayan saldırganlar, binadan kaçmaya çalıştı.

4 kişi geldikleri otomobille kaçarken, saldırganlardan H.K. belediye personeli tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Bu sırada odadan çıkan Kenan Yıldırım'ı gören H.K. Başkan Yıldırım'a yumruk vurarak yaralanmasına neden oldu. Bunun üzerine personel de saldırganı dövdü. Tabancayla birlikte yakalanan H.K. olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Olayda hafif yaralanan Başkan Kenan Yıldırım ile yediği dayak sonucu yüzü kanlar içinde kalan saldırgan H.K. Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. H.K, tedavisinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, olayı duyan bir çok vatandaş belediye binası önünde toplandı.

10 GÜNDÜR TEHDİT MESAJLARI

Polise ifade veren Başkan Kenan Yıldırım 10 gündür cep telefonuyla ölüm tehditleri aldığını belirterek şunları söyledi:

?Bana ?Seni yaşatmayacağız. Senin biletin kesildi. Bir daha aday olma. Bir daha aday olduğunu düşünme ve konuşma' şeklinde tehditler aldım. Nedenini bilmiyorum.

Önce aynı kişi idi. Daha sonra farklı ses tonları ile özel numaradan aradılar. Sonra ise görünen numaradan açık bir şekilde ismini vererek beni tehdit ettiler. Hemen şikayetçi oldum. Telefonum dinlenmeye alındı. Ancak tehditler sürdü.

Bugün makamımda otururken, telefonla arayarak ?Oraya geliyoruz' dediler. 61 plakalı bir otomobille 5 kişi geldi. 3'ü makama çıkarken, 2'si aşağıda araçta bekledi. Bu kadar erken geleceklerini beklemiyordum. Polise cep telefonu ile mesaj geçerek bilgi verdim. Daha sonra 3 kişi makamda otururken ben yan odaya geçip polisi aradım. Bundan kuşkulanan 2'si makamdan çıktı. Diğeri de çıkarken yakalayınca aramızda kavga çıktı. Makamımda bana saldırdı, yere yatırıp etkisiz hale getirerek olay yerine gelen polislere teslim ettik. Bu kişileri tanımıyorum, niyetlerinin de ne olduğunu bilmiyorum. Gelenler silahlıydı.?

Olaydan sonra Mersin'den kaçan saldırganlardan 4'ü İskenderun'da polisin yol araması sırasında yakalanarak gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili araştırmayı derinleştirirken, Başkan Kenan Yıldırım ise yakın korumaya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber