Noter tasdikli kadrolaşma rezaleti devam ediyor

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma faaliyeti yine "noter" onayından geçti! Üniversitedeki usulsüzlükleri inceleyen komisyonun başkanı Demir, rektörlüğün atayacağı 22 profesör ve doçent kadrosunu, atanmadan notere tasdik ettirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki(OMÜ) yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını araştıran TBMM Araştırması Komisyonu'nun başkanlığını yapan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, üniversitedeki kadroların nasıl "adrese teslim" kullanıldığını notere tasdik ettirdi.

OMÜ'deki kadrolaşma faaliyetleri noter tarafından onaylandı. Daha önce de üniversiteden uzaklaştırılan öğretim görevlilerinin avukatlarının ve gazetemiz editörlerinden Murat Seçkin'in benzer biçimde notere onaylattığı kadrolaşma ve torpil iddiaları bu kez de bir milletvekili tarafından noterde belgelendi. Üniversite ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Demir, ilan edilen profesörlük ve doçenlik kadrolarına hangi isimlerin atanacağını aylar öncesinden bildi, üstelik tahmin listesini notere onaylattırdı. Araştırma Komisyonu'nun görevli olduğu dönemde üniversite rektörlüğü, çeşitli fakülte ve bölümlere tahsis edilecek 24 doçentlik ve profesörlük kadrosunu ilan ile duyurdu. 19 Aralık 2005 tarihli akademik personel ilanının gazetelerde yayımlanmasından sonra, komisyona, ilan edilen kadrolara hangi öğretim üyelerinin atanacağına ilişkin ihbar mektubu geldi. Komisyon Başkanı Demir de, mektupta sıralanan isimleri 23 Aralık 2005'te Ankara 40. Noterliği'nde onaylattı. Atama sonuçları geçtiğimiz günlerde belli oldu ve noter onaylı belgedeki isimlerden biri hariç, tümü belirlenen kadrolara atandı.

KADROLAŞMA SÜRÜYOR

Cemal Yılmaz Demir'in notere onaylattığı belgede sıralanan 24 isimden 22'si kadroya atanarak görevine başladı. Listedeki tek yanlış tahmin bulunuyor. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şenol Eren'in profesörlük için yaptığı başvuru reddedildi, ancak Eren'in yerine başka bir isim atanmadı. Listedeki isimlerden 22 kişi görev başı yaparken, konuyla ilgili Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Bu olay daha önceki iddialarımızı güçlendiriyor. Üniversitedeki yandaş kadrolaşmasının her şeye rağmen devam ettiğini gösteriyor. Üzüntülüyüz" dedi.

İdeolojik kadrolaşma

OMÜ-DER (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği) yetkilileri ise, üniversitedeki kadrolara başvuru şartlarının sıralandığı ilanlarında adeta atanacak kişilerin tarifinin yapıldığını dile getirdiler. OMÜ'de Rektör'ün istemediği kişilerin kadroya atanmasının çok zor olduğunu ifade eden OMÜ-DER yetkilisi, "Sonuçta maalesef Rektör'ün dediği oluyor. Bizim üniversitede sol ağırlıklı ideolojik kadrolaşma var" dedi.

'Müracaattan sonra notere gidilmiştir'

İddiaları değerlendiren Rektör Prof. Ferit Bernay, Demir'in "akademik hayat hakkında bilgisi olmadığını" öne sürerken, "Bir yerlerden okuyup öğrensin" dedi. Bernay, "Bütün atamalar yargıya açıktır. Söz konusu atamalar ile ilgili yargıya gidilmemiş. Eğer atanacak isimlerin önceden belirlendiğini iddia ediyor ise ispat eder. Notere, müracaatlar yapıldıktan sonra gidilmiştir. Bunlar lüzumsuz, saçmasapan suçlamalar. Bir milletvekilinin hukuk düzeni içinde açıklamalar yapması, ne olduğu belirsiz suçlamalara gitmemesi lazım. Ciddiye almıyoruz. Bu suçlamalara karşı biz de yasal hakkımızı kullanırız. Peki Sayın Milletvekili bu kadrolara atanan isimlerin vatan haini olduğunu mu düşünüyor ki karşı çıkıyor? Bunlara olan düşmanlığı nedir? Verilen kriterleri mi doldurmuyorlar, yoksa başkalarının haklarını mı yediler?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber