Türk-İş'ten eylem uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2006 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türk-İş'in görüşü alınmadan gerçekleştirilecek ve kazanılmış hakların geriye gitmesine yol açacak düzenlemeler karşısında her türlü eylemi yapacaklarını ifade etti.

Türkiye Ağaç Sanayii İşçileri Sendikası'nın (Ağaç-İş) 16. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kılıç, ABD Başkanı George Bush'un, "Türkiye'yi komünizmin eline düşmekten biz kurtardık" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Esas biz, ABD'yi, Ortadoğu'da koruduk" dedi.

Kılıç, Dünya Bankası tarafından iş gücü maliyetlerinin düşürülmesi için bir paket hazırlandığına işaret ederek, "Türk-İş'in görüşü alınmadan gerçekleştirilecek ve kazanılmış hakların geriye gitmesine yol açacak düzenlemeler karşısında her türlü eylemi yapacağız. İşsizlik Sigortası Fonu'nun kıdem tazminatıyla birleştirilmesine evet dememiz mümkün değildir. Kıdem tazminatı bir maliyet unsuru değildir"diye konuştu.

'Sosyal Güvenlik Reformu"na gerekli tepkiyi vermedikleri yönünde eleştiri aldıklarını söylen Kılıç, "Türk-İş bu konuda gereğinden fazla uzlaşma arayışında olmuş ve eylem yapmıştır. Ama içeride başka dışarıda başka konuşan birileri bizi eleştirmekte. Tasarılardaki bir çok eksiklik bizim tarafımızdan giderilmiştir. Yasanın uygulanmasının 2007'ye bırakılması da bizim sayemizdedir"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber