Anayasa'da uzlaşılan maddeler yeniden gündeme gelebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Mutabakata varılan maddeler üzerinde tekrar bir görüşme düşünülebilinir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa'da uzlaşılan maddeler yeniden gündeme gelebilir

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, komisyonda mutabakata varılan maddeler üzerinde tekrar bir görüşme düşünülebileceğini belirterek, "24. Dönem'in çalışması olarak, bu konu gündeme getirilebilir, getirilirse iyi olur. Yeter ki Meclis'te bu yönde bir irade oluşsun" dedi.

Mustafa Şentop, yeni Hükümet'in yeni anayasa çalışmalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Şentop, yaklaşık 2 yıl boyunca çalışma yürüten Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun anlaştığı maddeler üzerinde tekrar bir görüşme düşünülebileceğini söyledi. Bunun, komisyonun bir üyesi olarak, tamamen kişisel düşüncesi olduğunu vurgulayan Şentop, "Anlaştığımız maddeleri, bunlar arasında HSYK ile ilgili kısmı gündeme getirebilir miyiz, yeniden görüşebilir miyiz? Bunlar olabilir" diye konuştu.

"Yeter ki Meclis'te bu yönde bir irade oluşsun"

Komisyonun uzlaşmaya vardığı yaklaşık 60 maddenin tamamını da görüşebileceklerini kaydeden Şentop, "İlla 60 madde olması da şart değil, bu 50 madde, 40 madde de olabilir. Yeter ki Meclis'te bu yönde bir irade oluşsun" dedi.

Muhalefetin, anlaşılan maddelerde konu bütünlüğü bulunmadığı yönündeki eleştirilerinin anımsatılması üzerine Şentop, bütünlüğü olan maddeleri biraraya getirilebileceklerini belirtti.

Şentop, 2015'ten sonra yeni anayasa için her partinin taahhüdünün olacağını kaydederek, "Komisyonda çalışmış birisi olarak, dönem bitmeden bunun tamamlanması iyi olur. Bu dönemin, 24. Dönem'in çalışması olarak, bu konu gündeme getirilebilir, getirilirse iyi olur" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber