Başbakanlık Merkez Binası'nın arkasında bulunan park yerinin yeşil alana dönüştürülmesi üzerine park yeri sorunu ortaya çıktı.

Haber Giriş : 04 Şubat 2004 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Merkez Binası'nın arkasında bulunan park yerinin yeşil alana dönüştürülmesi üzerine  park yeri sorunu ortaya çıktı.

Başbakanlık, üst düzey konuklar için Bayındırlık Bakanlığı ile Yargıtay Ek Binası arasındaki park yerini isteyince Çankaya Belediyesi ile mahkemelik oldu. AK Parti hükümetinin göreve gelmesinin ardından Eski Başbakanlık Binası'nın arkasında bulunan ve çirkin bir görüntü oluşturan park yeri, çevre düzenlemesiyle yeşil alana dönüştürüldü. Buraya sadece başbakan ve başbakan yardımcılarının makam araçları için park yeri yapıldı. Başbakanlığın yanında bulunan park yeri ise sınırlı kapasitesi nedeniyle ihtiyacı karşılayamadı. Başbakanlığın önündeki caddeye yalnızca bakanlara ait makam araçlarının park etmesine izin verilmesi sıkıntıyı daha da artırdı. Başbakanlığa gelen milletvekilleri ve üst düzey konukların araçlarını park edecek yer bulamamaları nedeniyle soruna çözüm aranmaya başlandı.

7 TRİLYON YERİNE 10 MİLYAR
Başbakanlık, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Yargıtay Ek Binası arasında bulunan park yerine talip oldu. Çankaya Belediyesi, kendisine ait olan otopark için 7 trilyon lira istedi, ancak Başbakanlık fiili durum yaratarak kullanmaya başladığı park yeri için 10 milyar lira önerdi. Çankaya Belediyesi ile Başbakanlık mahkemelik oldu. Başbakanlık yetkilileri, otoparkı satın almayı istediklerini, milletvekilleri ve üst düzey konuklar için geniş güvenlik önlemleriyle donatılmış katlı bir otopark yapacaklarını bildirdiler.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber