Asansör kazasında 6 kişiye tutuklama istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asansör kazasında 6 kişiye tutuklama istemi

Mecidiyeköy'deki Torunlar GYO'ya ait rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili olarak bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 kişi için savcı tutuklama istedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda sorgusu tamamlanan 6 şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Akşam saatlerinde Emniyet'den adliyeye sevk edilen asansör firması Geda Major'un ortaklarından Orhan Demirel ile Torunlar GYO Muhasebe Müdürü Metin Karakoç, Şantiye Şefi Önder Türksoy, asansör teknikerleri Adem Akyıldız ve Turgay Dalgıç'ın sorgusu ise devam ediyor.

Savcının, asansör faciasıyla ilgili soruşturmada, 6 şüpheli hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma" suçlamasıyla tutuklama istediği öğrenildi.

5 KİŞİ SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Mecidiyeköy'deki Torunlar GYO'ya ait rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden 5'i, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Savcının tutuklama istediği 6 şüphelinin sorgusu ise devam ediyor.

Gözaltına alınan ve Emniyet'teki sorguları tamamlanan 6 şüpheli öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmiş, ardından da dün akşam savcılık sorgusundan sonra haklarında ek gözaltı süresi verilerek Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geri gönderilen asansör firması Geda Major'un ortaklarından Orhan Demirel ile Torunlar GYO Muhasebe Müdürü Metin Karakoç, Şantiye Şefi Önder Türksoy, asansör teknikerleri Adem Akyıldız ve Turgay Dalgıç yeniden adliyeye getirilmişti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda sorgulanan şüphelilerden 5'i, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 6 zanlı ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin sorgusu Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nde devam ediyor.

Cem TURSUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber