4 yıl 8 ay'a karşılık Adalet Bakanlığın'dan 40 bin YTL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bir kişi, bir yaralama davasıyla ilgili tutuklu kaldığı yaklaşık 4 yıl 8 aylık dönem sonunda delil yetersizliğinden beraat edince, Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında 25 bin YTL'si manevi, toplam 40 bin 892 YTL tazminata hak kazandı.

Edinilen bilgiye göre, Şevki Memiş (41), 2000 yılının temmuz ayında meydana gelen olayda, arazi meselesinden tartıştığı 2 akrabasını av tüfeğiyle yaralayan oğlu ile "azmettirmek" iddiasıyla tutuklandı.

Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonrasında oğlu 7 yıl hapis cezası alan Memiş, önce 30 yıl, Yargıtayın kararı bozması üzerine daha sonra 18 yıl hapse mahkum edildi.

Hapis cezasına itiraz eden Şevki Memiş'in itirazını yerinde bulunan Yargıtayın, delil yetersizliğinden Memiş'in beraat etmesi yönünde görüş bildirmesi üzerine yerel mahkeme bu kez Şevki Memiş'in beraatine karar vererek tahliyesini kararlaştırdı.

Olayla ilgili olarak 4 yıl 8 ay 19 gün tutuklu kalan Memiş, tahliye olduktan sonra Adalet Bakanlığı aleyhine toplam 80 bin YTL maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen tazminat davasında mahkeme, Memiş'e 25 bin YTL manevi, 15 bin 892 YTL maddi olmak üzere toplam 40 bin 892 YTL ödenmesine karar verdi.

Salıpazarı ilçesinin Karayonca köyünde yaşayan 8 çocuk babası Şevki Memiş, kazandığı tazminata sevinemediğini belirterek, "Çok zor günler geçirdim" dedi.

18 yıl ceza alması üzerine eşinin kendisini terk ettiğini,

çocuklarının ise başkalarının yardımlarıyla hayatlarını sürdürdüklerini söyleyen Memiş, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 yıl yattım, ama bana 10 yıldan fazla geldi. Tutuklu kaldığım sürede yaşadıklarımı kimse bilemez. Hayatım karardı, ailem perişan oldu. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Yeniden düzen kurmaya çalışıyorum. Ama içerde geçirdiğim günlerin geri gelmeyeceğini de biliyorum." Memiş, yaralama suçundan 18 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan oğlunun ise askerde olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber