Atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

Atanan öğretmenler görev yerlerine gitmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2014 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Ağrı'ya yeni atanan öğretmenleri karanfillerle karşıladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağrı'ya 2 bin 407 öğretmenin ataması yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Şube Müdürü Özlem Çeçen ve Hilmi Suat Yılmaz, Ağrı'ya gelen yeni öğretmenleri havalimanında karanfillerle karşıladı.

Daha sonra öğretmenler göreve başlama yazılarını almak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsil edilen araçlarla İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine geçtiler.

KONYA

2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmen Ataması sonucu Konya'ya atanan öğretmenler güllerle karşılandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki karşılama töreninde Konya'ya atanan öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy güllerle karşıladı. Karşılama törenini ardından İl Milli Eğitim Müdürü Gürsoy ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, tarafından aday öğretmenlere atama kararnameleri verildi.

Konya'ya 1461 öğretmenimiz atandı ilk atamada bu bizim için oldukça güzel bir rakam. Özellikle öğretmen açığımızın olduğu ilçelerimizdeki açık inşallah sizlerle kapanmış olacak. Yarından itibaren çocuklarımızın başında olacaksınız. İşlerimizi kolaylaştırmak adına kararnameleri Cumartesi Pazar arkadaşlarımız çalıştı ve tüm kararnameler ilçelere gönderildi. Açıktan ve kurumlar arası atanan 20 öğretmenimiz hariç. Yarın da sınıflarda olalım. Çocuklarımız 4 gözle sizi bekliyorlar. Atamanız bir hafta gecikmeli oldu, meclis yetkisinden dolayı. Ama biz bu süreyi olabildiğinde hızlandırmaya gayret ettik. Hepimizi başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yeni atanan öğretmenler, davul zurnayla karşılandı

ERZİNCAN

Erzincan'a yeni atanan öğretmenlere 'Hoşgeldin Öğretmenim' projesi kapsamında karşılama programı düzenlendi.

Erzincan iline yeni atanan öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ar-Ge-Eurodesk Erzincan Temas Noktası Temsilcisi Filiz Ekinci ve Ar-Gei üyelerinden Sultan Kefelioğlu karşıladı. Erzincan Eurodesk Temas Noktası Temsilcisi Ekinci Erzincan iline yeni atanan öğretmenlerle yaptığı konuşmada Ar-Ge ve Eurodesk Türkiye Cumhuriyeti, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluş olduğunu ve bu kuruluşun Erzincan'daki öğretmenlere ve gençlere açtıkları çeşitli kurslarla ilgili bilgi verdi.

DİYARBAKIR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a atanan öğretmenler görevlerine başlamak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi.

Geçtiğimiz gün yapılan atamalarda toplam bin 843 öğretmen kararnamelerini almak üzere Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başvuru işlemleri tamamlanan öğretmenler almış oldukları kararnameleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne giderek görevlerine başladı.

HAKKARİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari'ye atanan bin 264 öğretmenin görevine başladığı belirtildi.

Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri göreve ilk başlayan iki öğretmeni kapıda çiçeklerle karşılayarak yeni görevlerinden başarılar diledi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin kente atanan öğretmen sayısının Hakkari tarihinde bir ilk olduğunu ifade ederek, bugünden itibaren birçok köye öğretmen gönderileceğini söyledi. Hakkari tarihinde ilk defa büyüklerimizin katkılarıyla bin 264 kadrolu öğretmenin Hakkari'ye atandığını söyleyen Tekin," Merkeze 454,Yüksekova'ya 534, Şemdinli'ye 228 ve Çukurca ilçemize 47 öğretmen atanmıştır. Bununla beraber bizim il genelinde çok az açığımız kaldı. Bunu da il ve ilçelerden müracaat eden eğitim fakültesi mezunları ile kapatmayı düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber