Bakanlık fiziksel aktivite sitesi hazırlandı

Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2014 13:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Bakanlık fiziksel aktivite sitesi hazırlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) 'Türkiye Fiziksel Aktivite Rehberi' ve 'Fiziksel Aktivite İnternet Sitesi http://fizikselaktivite.gov.tr/Tanıtı Toplantısı' Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından toplumda sağlıklı yaşam, obezite ve aktif hareket konularında gerekli bilgilendirmenin yapılması ve konuyla ilgili çalışan uzmanlara yol gösterici özelliği bulunan rehber, çocuk ve gençler, yetişkinler, yaşlılar ile engelliler olmak üzere 4 kitapçık olarak hazırlandı. Rehberde fiziksel aktivitenin yararları, egzersiz türleri, egzersiz süreleri ve yapılacak çalışmalar ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

Fiziksel Aktivite İnternet Sitesinde ise, çocuk ve gençler, yetişkinler, yaşlılar ile fiziksel ve zihinsel engellilerde fiziksel aktiviteler ayrı bölümler halinde ele alınıyor. Bu site sayesinde her birey kendisine uygun olan fiziksel aktiviteyi seçme ve bilgi alma imkanına sahip olacak.

Toplantıya Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve birçok davetli katıldı.

Türkiye Fiziksel Aktivite Rehberi, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın aktiviteleri arasında yer alıyor. Rehber, toplumumuza gerekli bilgilendirmenin yapılması, konuyla ilgili çalışan uzmanlara yol gösterici olması, ülkemize ait önerilerin oluşturulması ve bu yolla fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının teşvik edilmesi amacıyla hazırlandı. Rehberde; çocuk ve gençler, yetişkinler, yaşlılar ile engellilerde fiziksel aktiviteler, ayrı bölümler halinde ele alındı. Böylece, çeşitli uzmanların ortak bakış açılarından yararlanılarak fiziksel aktivite konusunda farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Rehber, bir bütün olarak kullanılabileceği gibi genel bilgilerin yer aldığı birinci bölüm ile birlikte ayrı ayrı ilgi alanlarına göre de incelenebilir şekilde hazırlandı.

Sağlıklı yaşamla ilgili geleceğin inşası konusunda alışkanlıklar ve değer yargılarının gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Toplumumuzda hareketli yaşamı ve üretimi teşvik eden bir kültüre ihtiyacımız var. Yeni bir anlayış ve konsept geliştirilmeli." dedi.

Hasta Olan Bireyler İçinde Rehber Çalışması Yapılacak.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, kanser ve diyabet gibi hastalıklarda en önemli silahın fiziksel aktivite olduğunu ifade ederek, "Yaşamımızı aktif yaşayan bir toplum haline dönüşmeliyiz. Davranış değişikliği o kadar kolay gelişmeyecek. Basına, topluma doğru mesajlar vererek yaşam tarzına doğru yöneltmede önemli roller düşüyor. Sadece Bakanlığımız değil çok paydaşlı bir birliktelik taşımalıyız, uzun bir yola hep beraber gireceğiz. Fiziksel aktivitenin ardından ikinci önemli stratejimiz yeterli ve dengeli beslenme. Önemli bir rehberle okullar, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nden dağıtıma başlatacağız. Ardından bu rehber sağlıklı bireyler için geliştirildi hasta olan bireylerimizde var onlar için de bir rehber hazırlayacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber