Erdoğan'a suikast girişimine 20 yıl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mayıs ayında suikast girişimde bulunan Ferhat Yıldız hakkında tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2014 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'a suikast girişimine 20 yıl

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçtiğimiz 31 Mayıs'ta Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunulması konusundaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma sonunda şüpheli Ferhat Yıldız hakkında tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

ATIŞ TALİMİ YAPTI

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede zanlı Yıldız'ın Sultangazi'de kuruyemişçilik yaptığı, dükkanını açmak için bankadan 70 bin lira kredi çektiği ve krediyi geri ödemede zorluklar yaşadığı anlatıldı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Yıldız'ın sık sık siyasi tartışmalar yaşadığı ve sosyal medyada o dönem Başbakan olan Erdoğan ve hükümet üyeleri hakkında çok sayıda hakaret içerikli mesaj paylaştığı da belirtildi. İddianamede Yıldız'ın olaydan kısa süre önce silah satın aldığı hatta bir gün önce atış denemelerinde bulunduğu kaydedildi.

TETİĞİ ÇEKTİ SİLAH PATLAMADI

İddianameye göre olay şöyle gelişti: Olay günü silahına mermi süren Yıldız, Erdoğan'a 3 metre kadar yaklaştı, Başbakan aracının camından halkı selamladığı sırada silahı doğrulttu ve bir kez tetiği çekti. Fakat silah patlamadı. Silahını ikinci kez doğrultan zanlı kendisini fark eden koruma polisleri tarafından etkisiz hale getirildi. Yapılan incelemede silahın el yapımı olduğu ve merminin patlamaya elverişli olmaması sebebiyle ateş almadığının belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber