Sıcaklıklar 10 derece düşüyor-Haritalı

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 8 ila 10 derece azalacağı diğer bölgelerde, önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2014 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar 10 derece düşüyor-Haritalı


METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı ve zamanla iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı Antalya, Isparta, Mersin, Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Adana ile Antalya'nın doğu ve Mersin'in batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 8 ila 10 derece azalacağı diğer bölgelerde, önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey, Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı Antalya, Isparta, Mersin, Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Adana ile Antalya'nın doğu ve Mersin'in batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları ile Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey, Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, hortum riski vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber