Prim affında süre uzatılmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başsegioğlu, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılması için tanınan başvuru süresinin uzatılmayacağını açıkladı.

Sürenin daha önce 2 kez uzatıldığını hatırlatan Başesgioğlu, "Yasada son başvuru süresi belli olduğu için biz istesek de bu süreyi aşamıyoruz" dedi. Başsegioğlu, Emekliler Günü nedeniyle düzenlenen kutlama töreni sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başsegioğlu, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılması için açıklanan başvuru süresinin bugün sona erdiğini belirterek, "Bu bildiğiniz gibi ikinci uzatmaydı, yani yasanın tanıdığı sınırlar içerisinde ikinci kez süre uzatıldı. Artık süre sona erdi. Bizim inisiyatifimizle de olsa artık yasaya göre süre uzatılması mümkün değil. Bağ-Kur'da görevli arkadaşlarımız bu yoğunluğu gidermek için akşam da çalışacaklar. Olabildiğince vatandaşların mağdur olmamasına yardımcı olacaklar. Yasada son başvuru süresi belli olduğu için biz istesek de bu süreyi aşamıyoruz" diye konuştu.

Şimdiye kadar SSK ve Bağ-Kur'a yaklaşık 1 milyon başvurunun yapıldığını anlatan Başsegioğlu, buna karşılık 10 milyar YTL'lik (10 katrilyon TL) borç yapılandırması taahhüdünde bulunulduğunu kaydetti. Başsegioğlu, "Bugüne kadar bu taahhüdün 1.7 milyar YTL'lik bölümü tahsil edildi. Bugün gelen son rakamlarla birlikte sonucu göreceğiz. Ama vatandaşların rağbetinin iyi olduğunu ve beklentilerimize karşılık geldiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber