Öğretmen, zimmetine para geçirmekten tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde Acıpayam Lisesi Biyoloji Bölümü Öğretmeni. H.C., zimmetine para geçirdiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir banka şubesi müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Acıpayam Mal Müdürü'nün takibi sonucu H.C. isimli öğretmenin raporlu olan öğretmenlerin bilgisayarlar kayıtlarına girerek, alacakları paraları kendi hesabına aktardığı tespit edildi. Acıpayam Lisesi Biyoloji Öğretmeni olan H.C.'nin, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bilgisayarla ilgili işleri de yürütmekle görevli olduğu öğrenildi. Yaklaşık 3 yıldır bu yolla zimmetine para geçirdiği iddia edilen öğretmenin, 2006 yılında 40 bin YTL'yi kendi hesabına aktardığı, daha önceki yıllarda bu tür para aktarımı yaptığı ve bununla ilgili incelemenin sürdürüldüğü belirtildi.

Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, olayı doğrulayarak, gerekli incelemenin başlatıldığını ve H.C.'nin çıkarıldığı mahkeme tarafından "Emniyeti suistimal yoluyla dolandırıcılık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber