Polislerden Başbakan'a fazla mesai mektubu

Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM ve MEB'in yaptığı merkezi sınavlarının güvenliğini sağlamak için yoğun çapa harcayan polisler, kendilerine ödenek verilmeyişinden yakınarak, Başbakan'dan destek istediler.

Bir grup emniyet mensubu, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene hafta sonu düzenlenen ÖSS, OKS ve KPSS gibi sınavlarda görev alarak fazla mesai yapmalarına rağmen ücret verilmediği için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a bir şikayet mektubu yazdılar. Sınav yapılacak salonlarda geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten polisler, "Okul girişlerinde üst araması yaparak okul içinde ve çevresinde genel asayiş ile güvenliği sağlıyoruz. Sınavın ardından soruları taşıyan kuryeleri güvenli bir şekilde merkezlerine ulaştırıyoruz. Fakat buna rağmen diğer memurlar almasına rağmen bizler herhangi bir ödenek almamaktayız" diye yazdılar.

Hatta para harcıyoruz

Sınav yerlerinde sabah 07.00'da hazır olmaları gerektiği için kendi imkânlarını kullanmak zorunda kaldıklarına işaret eden polisler, sınavlarda görev alan bina sınav sorumlusu, gözetmenler ve hatta bina temizlikçilerine bile para ödendiğini ifade ederek kendilerine de ödenek ayrılmasını istediler. Polisler Başbakan Erdoğan'a yazdıkları mektupta hafta içi 5 gün geç saatlere kadar çalıştıktan sonra bir de karşılıksız olarak sınavlarda görev almalarının kendilerini fiziksel ve manevi olarak yorduğunu dile getirdiler. Polisler mektubu şu satırlarla bitirdiler: ìSayın Başbakanım. Umarız sesimize kulak verirsiniz. Umarız bu yazımız size kadar ulaşır. En azından sesimizi duyurabildik deriz. Umarız bu adaletsizliği giderirsiniz.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber