Hastanenin ?öldü' dediği bebeğin cesedi 8 aydır kayıp

Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanede doğum yapan anneye 5 gün sonra ?bebeğiniz kuvözde öldü' denildi. Ancak ceset ortada yok. İl Sağlık Müdürlüğü, morg görevlisini birinci dereceden suçlu buldu.

Gülhan-Ercan Özdemir çifti tam 5 yıl evlat özlemi çekti. Bir bebeklerinin olacağını öğrendiklerinde ise dünyalar onların oldu. 9 ay sabırsızlıkla geçti. Öyle heyecanlıydılar ki; doğumun 3. gününde bebeğin kimliğini çıkarttılar. Ancak 5 gün sonra bebeklerinin öldüğü söylendi. Baba, bu kez mezar yerini hazırladı ve bebeğinin ölüsünü istedi. Fakat hastane yetkilileri verilecek cesetlerinin bulunmadığını, bebeğin kimsesizler mezarlığına gömülmüş olabileceğini söyledi. İşte Özdemir çiftinin mücadelesi bu şoke eden cevaptan sonra başlıyor ve aile 8 aydır bebeklerinin ölüsünü arıyor. Aileye göre bebekleri çocuk tüccarlarına satıldı. Acılı baba, mezarlıklar müdürlüğünden aldığı evraklara dayanarak minik Özdemir'in defninin gerçekleşmediğini savunuyor. İstanbul Valiliği tarafından ön inceleme raporu düzenlenmesi için görevlendirilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Doğan Uysal'ın raporunda da morg görevlisi Hasan Ermağan'ın birinci derecede kusurlu olduğuna karar verilmiş. Ermağan, maaş kesme cezası ve adli yönden soruşturma izni almış. Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Zafer Çukurova ise bebeğin kimsesizler mezarlığına gönderilen bebeklerle karıştığını ifade ediyor. Çukurova, ?Biz bebeği aileye veremedik; ama kimsesizler mezarlığında olduğunu tespit ettik. Tespit için 6 bebek mezarını neden açalım ki? Aileye ?6 mezardan birini kendi mezarınız olarak kabul edin.' dedim. Mahkeme DNA testi yapılmasına karar verirse mezarlar açılır.? diye konuşuyor.

5 yıldır çocuk özlemi çeken Gülhan ve Ercan Özdemir çiftinin yüzü 8 ay önce dünyaya gelen Fatih bebekle güldü. Ancak çiftin mutluluğu uzun sürmedi. Dünyaya gelmesini heyecanla bekledikleri bebekleri solunum yetmezliği çekiyordu. Doktorlar kuvözde kalması gerektiğini söyledi.

Anne Gülhan Özdemir taburcu edildi. Minik Fatih Özdemir ise hastanede kaldı. Baba Ercan Özdemir, hemen hemen her gün hastaneye giderek bebeği ile ilgilendi. Bir hafta sonra hastaneden gelen telefonla bebeklerinin öldüğünü öğrenen aile yıkıldı. Baba Özdemir, cenazeyi almak için hemen hastaneye gitti. Görevlilerden ?Bugün cumartesi bebeğin cenazesini ancak pazartesi günü alabilirsiniz.? cevabını aldı. Belediyeye giderek mezarlık için başvuruda bulundu. Pazartesi günü gittiğinde ise, ?Bebeğinizin cenazesi yok. Kimsesizler mezarlığına gömülmüş olabilir. Kusura bakmayın.? yanıtını aldı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ercan Özdemir, Mezarlıklar Müdürlüğü'nün de böyle bir defin yapılmadığını beyan ettiğini açıkladı. Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ettiğinde ?Ne yapacaksın ölü çocuğu?' cevabı aldığını da iddia eden Özdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak ilgililerden şikayetçi oldu.

Doğumun gerçekleştiği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı İbrahim Morgül, çocuğun ölümünün ardından aileye haber verildiğini; fakat cenazeyi almaya gelen ailenin kendi isteğiyle 2 gün sonra alacağını söylediğini iddia ediyor. Daha sonra cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü ileri süren Morgül, ailenin bu durumdan haberdar olduğunu ve kimsesizler mezarlığına gömülmesine izin verdiklerini savunuyor. Olayın yargıya yansıdığını dile getiren Morgül, yapılan soruşturmalarda morg görevlisinin kusurlu bulunduğunu belirtiyor. Kusurlu olduğu iddia edilen Hasan Ermağan ile de görüştüğünü açıklayan Baba Özdemir, Ermağan'ın minik bebeğin cesedini ailesinin almadığını söylediğini ifade ediyor. Özdemir şöyle devam ediyor: ?Hasan Bey bebeğimizin vefat ettiğinin söylendiği gün yalnızca 2 bebek geldiğini, onları da ailelerine teslim ettiğini anlattı. ?Böyle bir bebek gelmedi, dolayısıyla aldığıma dair imza atmadım.' dedi.?

Yaşadıklarını kâbus olarak değerlendiren Ercan Özdemir, ?Çocuğumun kaybolmasına mı yanayım, yoksa eşimin durumuna mı? Eşim aylarca çocuğumuzun yatağına sarılıp ağladı. En sonunda dayanamayarak bebeğimizin yatağını kaldırdım. Şimdi de eşyalarına sarılıp ağlıyor. Kahrolduk, ölü ya da diri bebeğimizi istiyoruz.? diyor.

Anne Gülhan Özdemir, bebeğinin öldüğüne inanmadığını dile getiriyor. ?Nasıl inanayım ki cenazesi nerede?? diyen acılı anne 5 yıl evlat hasreti çektikten sonra kavuştuğu yavrusunu bir defa bile kucağına alamamaktan yakınıyor. Minik Fatih'in doğumundan 3 gün sonra çıkarttıkları nüfus cüzdanına bakıp ağlayan anne Özdemir, bebeğinin cenazesini almadan kaydını düşürmeyeceklerini belirtiyor.

Bebek tacirleri kaçırmış olabilir

8 aydır kayıp bebeğini bulmak için mücadele ettiğini anlatan Ercan Özdemir, çocuğunun bebek tacirleri tarafından satılmış olabileceğini düşünüyor. Yetkililere seslenen acılı baba, ?Aynı şeyin sizin başınıza geldiğini düşünün. Bize el uzatın. Evladımı bulun.? diyor. Yargı süreci sonuçlandıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıklayan Ercan Özdemir, olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen tatmin edici bir açıklama yapılmamasından yakınıyor. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürüyor: ?Ölüm Allah'ın emri amenna. Fakat böylesi çok zor. Çocuğun yaşıyor mu; yoksa gerçekten öldü mü bilmiyorsun. Yaşıyorsa kimlerin elinde, diye düşünüyorsun. Bizi fakir ve cahil gördüler. Fakat biz bu işin peşini bırakmayacağız.?

Hastane DNA testi yaptırmaya yanaşmıyor

Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü söyledikleri bebeğin mezarının açılmasına bir türlü yanaşmıyor. Başhekim Zafer Çukurova, ?Tespit için aynı bölgedeki 6 bebek mezarını neden açalım ki? Mahkeme DNA testine karar verirse mezarlar açılır.? diyor. 5 gün kuvözde kalan çocuğunun nüfus cüzdanını çıkaran acılı baba Ercan Özdemir, DNA testi yapılmadıktan sonra bebeklerinin öldüğüne inanmalarının mümkün olmadığını kaydediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber