Vandalların yaktığını devlet onaracak

Kobani provokasyonunda işyeri zarar gören esnafın maliyetini hükümet karşılayacak. 2 haftadır kepenk açamadığı için kara kara düşünen bölge esnafı alınan bu kararla rahat bir nefes aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vandalların yaktığını devlet onaracak

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere Türkiye genelinde ciddi can ve mal kaybına neden olan Kobani provokasyonunun yaraları sarılıyor. Önceki gün bölgedeki ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla bir araya gelip fikir alışverişinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yapılan AK Parti Grup toplantısında müjdeli haberi verdi. Başbakan Davutoğlu Kobani provokasyonunda işyeri ve ya mülkü zarar gören işletmelerin zararlarının tazmin edileceğini söyledi. Alınan karar yaklaşık 2 haftadır kepenk bile açamayan bölge iş adamlarına rahat bir nefes aldırdı.

TAZMİN KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva: Biz dün Başbakan Davutoğlu ile toplantı gerçekleştirdik. Kendileri Zarar Tespit Komisyonları oluşturduklarını söylediler. Bu komisyonların raporuna göre tahrip edilen işyerlerinin zararlarının karşılanacağını söylediler. Tespit komisyonları bazı illerde valilikler aracılığıyla bazılarında ticaret ve sanayi odalarıyla aracılığıyla zararları tazmin edecek. Hükümetin imkanlarını seferber etmesi memnuniyet verici.

BUNUN ADI AKIL TUTULMASI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar: Can kayıplarının telafisi mümkün değil maalesef ama ekonomik kayıpların telafi edilmesi de çok önemli. Biz toplantıda çözüm sürecinin devam etmesi gerekliliğinin üzerinde durduk. Ciddi emek verilerek bu noktaya gelen sürecin nihayete erdirilmesi gerekliliği üzerinde durduk. Kendisi de çözüm sürecinin kararlı şekilde devam ettirileceğini söyledi.

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı: Bölgede yaşananları sözcüklerle ifade etmek çok zor. Adeta bir akıl tutulması yaşandı. Kızıltepe ve Nusaybin'de bankalar, marketler yağmalandı. Bölge esnafı ciddi zarara uğradı. Her gün kepenk kapatmak zorunda kaldılar. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları bizi sevindirdi. Esnafımız rahat nefes alacak.

İSTİKRAR ÇAĞRISI YAPTILAR

Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Bartık: Önceki gün Başbakan Davutoğlu biz bölge iş dünyasıyla bir araya gelip sıkıntılarımızı dinledi. Bizler bölge iş adamları olarak Türkiye'deki ekonomik istikrarın devam etmesi ve Çözüm Süreci'nden taviz verilmemesi yönünde taleplerde bulunduk. Bunun dışında Gaziantep'te merkezdeki bazı mahallelerde de provokasyonlar dolayısıyla bir çok esnafın iş yeri zarar gördü. Mağdur olanların zararlarının tazmin edilmesi talebinde bulunduk. Taleplerimiz çok kısa sürede karşılık buldu. Bu karar son derece memnuniyet verici.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber