?Generallerin konuşması serbest, savcıların yasak'

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran ?Karanlık İlişkiler-Susurluk, Şemdinli ve Danıştay Olaylarının Şifresi' adlı kitaba Adalet Bakanlığı inceleme başlattı.

Kitabın yazarı İzmir Bayındır Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, inceleme başlatılmasına şaşırmadığını söyleyerek, ?Türkiye'de generallerin konuşması serbest, savcıların ise yasak.? eleştirisinde bulundu.

On gün önce piyasaya çıkan ?Karanlık İlişkiler-Susurluk, Şemdinli ve Danıştay Olaylarının Şifresi' adlı kitap kısa bir sürede 5 bin adet basıldı. Yoğun ilgiyle karşılaşan kitap son günlerde Türkiye'de meydana gelen olayların gerisinde hukuk dışı yapılanmaları konu alıyordu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı kitap piyasaya çıktıktan on gün sonra inceleme başlattı. Kitabın yazarı İzmir Bayındır Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, bakanlığın kitabına inceleme başlattığı için şaşkınlık yaşamadığını söylüyor. Türkiye'nin savcıların yaşadıklarını anlatmasına alışık olmadığını belirten Avcı, ?Türkiye'de generallerin konuşması normal karşılanırken savcıların konuşması yadırganıyor. Hâlbuki demokratik ülkelerde bu durumun tam tersi uygulamalar görülüyor.? diye konuşuyor. Kitabının çok büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Cumhuriyet Savcısı, gerçeklerin gizlenemeyeceğini kaydediyor. Kitapla ilgili incelemenin ardından adli ve idari soruşturma açılabileceğini bildiren Avcı, eserinde herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını vurguluyor. Savcı Gültekin Avcı kitabında, Türkiye'de meydana gelen olayların gerisinde hukuk dışı yapılanmaların olduğunu dile getiriyor. Bu yapılanmalara işaret eden Cumhuriyet Savcısı, hukuk dışı oluşumların var olduğunu, üzerine gidilmemesi halinde ise bütün örgütlerin Türkiye'yi sürekli yeni kaos ortamlarına sürükleyeceklerini ve bundan da rant elde edebileceklerini ileri sürüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber