Vakıf üniversitelerimiz dünya gündeminde

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf üniversitelerinin mimarı Prof. Dr. İhsan Doğramacı'dır. YÖK Başkanı olduktan sonra Türk yüksek öğretimine çok önemli katkıları oldu. Kuşkusuz bunların başında, Türkiye'de vakıf üniversitelerine öncülük etmesi geliyor. Bilkent Üniversitesi ile başlattığı halka bu gün 21 vakıf üniversitesi ile on binlerce gencimize eğitim imkanı sağlıyor. Vakıf üniversiteleri arasında bulunan Koç, Sabancı, Bilkent, Galatasaray, Bahçeşehir ve İTO Üniversiteleri gibi kısa sürede gelişip kendisini kabul ettiren üniversitelerimizin sayıları hızla artıyor. Bugünkü YÖK yönetiminin bu konudaki tutuculuğunu bırakmasının, vakıf üniversitelerinin önündeki engelleri kaldırıp gelişmelerine katkı sağlamasında büyük yarar olduğunu düşünüyorum.

Dün bir vakıf üniversitesi olan Bahçeşehir Üniversitesi'nin mezuniyet töreni, bu törenin de çok önemli iki konuğu vardı. Şeref konukları arasında Washington Belediye Başkanı Anthony Williams ve 15 ülkede yılda 300 bin öğrenciye yabancı dil öğreten EF (Education First) Dünya Başkanı Mrs. Eva Kockum da vardı. Geçen akşam Washington Belediye Başkanı Anthony Williams ve Dünya eğitim devi EF'in Başkanı Mrs. Eva Kockum ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda verilen yemekte bir araya geldik. Belediye Başkanı Anthony Williams ilk kez İstanbul'a gelmiş, gördüğü atmosferden çok etkilenmişti. Yaptığı konuşmada ' Yeryüzünde yaşayan insanlar eğer bir sayfalık bilgiye sahipse, İstanbul'u çok iyi bilirler. Eğer coğrafya hakkında bir sayfalık bilgileri varsa İstanbul Boğazı'nın eşsiz güzelliğini bilirler' değerlendirmesinde bulundu. Washington Belediye Başkanı Williams aynı zamanda Ekonomi Politik konusunda profesör olup, Harward ve Yale Üniversitesi mezunudur. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sedat Ergin ile birlikte sorduk: Başkanlık görevinden sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Cevabı çok netti: " Harward Üniversitesi nde hocalığa döneceğim. Bahçeşehir Üniversitesi de isterse burada da ders veririm" dedi. Ne kadar güzel. ABD'den kalkıp gelecek; Bahçeşehir Üniversitesi'nde ders verecek.

EF Dünya Başkanı Mrs. Eva Kockum ise, EF'in güncel misyonunu, 'Dünya üzerinde insanların sınırlar ötesindeki diğer insanlarla rahatlıkla iletişim kurarak, fiziki, kültürel ve dil engellerini kaldırmayı mümkün kılmak' şeklinde dile getirdi. "Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın ABD'deki okullarını çok iyi biliyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi ile yakın işbirliği kurarak, birikimimizi onlarla pekiştirerek birlikte ABD'de Üniversite açmayı hedefliyoruz" dedi. Düşünebiliyor musunuz? Dünya eğitim devi ülkemize geliyor ve Bir vakıf üniversitesi olan Bahçeşehir Üniversitesi ile ABD'de üniversite açmayı hedefliyor.

Vakıf üniversitelerinin önündeki engeller kaldırılırsa, üniversitelerimiz daha da gelişir.

aydın ayaydın/sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber