Vekil cep numarasını verdi bir hayat kurtardı

Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İstanbul milletvekili Gülseren Topuz'un bir gazetede yayınlanan cep telefonu numarasına gece yarısı SMS geçen Hatay Dörtyollu vatandaş silahla yaralanan ağabeyi için yardım istedi. Topuz, Adana milletvekillerini devreye sokup Adana'daki hastanede yatak buldu ve yaralı kurtuldu.

BİR milletvekili, arkadaşlarının "10 gün dayanamazsın" uyarılarını dikkate almadan telefon numarasını gazetede açıkladı. Aylar sonra bir gece TBMM Genel Kurul salonundayken Hatay'dan Ankara'ya gelen bir SMS mesajı bir vatandaşın hayatını kurtardı.

AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, gece saat 02.00'de Genel Kurul salonunda otururken, cep telefonuna gelen mesajla irkildi. Mesajda aynen şunlar yazıyordu:

"Şu anda Hatay Dörtyol'da ateşli silahla yaralanan Celal Kıyımcı adlı ağabeyimi Adana'daki Devlet Hastanesi yoğun bakımına götürmek istiyoruz ama yer olmadığı için onay gelmedi. Yardım etmenizi bekliyorum. Gecenin bu saatinde rahatsız ettiğim için özür dilerim."

TESADÜFLER ZİNCİRİ

Topuz, 'Gece yarısı ben ne yapabilirim?' diye düşünürken, birden yanında oturan Recep Garip'in Adana Milletvekili olduğunu anımsadı. Hemen onu devreye sokan Topuz, hastane başhekimine ulaşmasını istedi. Garip, "Bu saatte başhekimin telefonunu nereden bulacağım" diye düşünürken, daha da ilginç bir tesadüf oldu. Garip, Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yağcı'nın Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı'nın kardeşi olduğunu anımsadı. Başlarını çevirdiklerinde diğer yanlarında Ziyaettin Yağcı'nın oturduğunu fark ettiler.

BAŞHEKİMİ UYANDIRDILAR

Üç milletvekili kafa kafaya verdi. Yağcı, kardeşini önce cep telefonundan, yanıt alamayınca da evinden aradı. Başhekim, gece yatağından kaldırıldı ve hastaneye gitti. Hatay'dan getirilen hastaya yatak bulundu, hayati müdahale yapıldı. Gece çalışması bitmeden vatandaştan teşekkür telefonu geldi. Ziyaettin Taşcı, teşekkür için arayan vatandaşa, "Sen Gülseren Topuz'u nereden tanıyorsun, bölge milletvekili bile değil" dedi. Telefondaki ses ise "Aylar önce bir gazetede cep telefonu yayınlanmıştı. Bir gün lazım olur diye kaydetmiştim, kendisini tanımam, gece yarısı çok zor durumda kalınca mesaj geçtim" dedi.

KANUNDAN ZEVKLİ

Gülseren Topuz ise olayı Hürriyet'e şöyle anlattı: "Bana arkadaşlarım telefonunu kamuoyuna duyurdun, 10 gün dayanamazsın demişlerdi. Yardım için çok vatandaş arıyor. Elimden gelini yapıyorum ama bazen tesadüfler işleri kolaylaştırıyor. O gece uykusuzluktan gözümüzü zor açıyorduk, yardım etme imkanı doğunca, birden canlandık. İnanın kanun çıkarmaktan daha zevkli bir işti bu".

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber