Guardian: Türkiye başağrısı olacak

Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sorunların AB Dönem Başkanlığı'nı devralan Finlandiya için bir başağrısı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz Guardian gazetesinin baş yazısında, Finlandiya'nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı alması değerlendirildi. 1995 yılında Avusturya ve İsveç'le birlikte AB'ye katılan Finlandiya'nın ilk kez 1999 yılında AB Dönem Başkanlığı görevini üstlendiği aktarılan yazıda Türkiye'nin de Avrupa Birliği'ne bu dönemde resmen aday olduğu aktarıldı.

Finlandiya'nın şimdi tekrar AB Dönem Başkanı olduğu belirtilen yazıda, bu dönemde Türkiye ile ilgili sorunların gelecek aylarda Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen için başağrısı olacağı yorumu yapıldı.

Yazıda, Finlandiya'nın 25 ülke ve 460 milyon insanın bulunduğu Avrupa Birliği'ne üç önemli katkısının olacağı, bunların da ülkenin başarılı ekonomisi, rekabetteki yeterliliği ve eğitim performansı olduğu kaydedildi.

Guardian, Finlandiya'nın coğrafi konumu nedeniyle de Rusya ile zorlu enerji konularında bir avantaj olarak değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber