Vekile ve başkana bıçaklı saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas olaylarının yıldönümü konserinde, protokol tribününde arbede çıktı. Çiğli Belediye Başkanı ile CHP İzmir milletvekili Akdemir, bıçaklı saldırgan dehşeti yaşadı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde Sivas olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen konserde, protokol tribününde çıkan arbedede Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve CHP İzmir milletvekili Vezir Akdemir, bıçakla hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Güzeltepe Spor Tesisleri'nde düzenlenen ve Tolga Sağ ile Erdal Erzincan'ın konser verdiği ''Türküler Sevdamız'' isimli etkinlikte poliste hırsızlık, gasp gibi suçlardan kaydı bulunan A.C.E. (29) protokol tribününe arkadan yaklaştı. Birçok kez belediyeye iş talebinde bulunduğu öğrenilen A.C.E, elindeki bıçakla Belediye Başkanı Bulut'u tehdit etti. Çevrede bulunanların bu kişiye müdahale etmesiyle çıkan arbedede, Başkan Bulut elinden, CHP İzmir milletvekili Akdemir ise ayağından bıçak darbesiyle hafif yaralandı.

Bulut ve Akdemir'in Kent Hastanesinde ayakta tedavi edilerek, taburcu edildiği öğrenildi. Polisin gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirdiği A.C.E'nin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

A.C.E'nin, ilk ifadesinde Çiğli Belediye Başkanından defalarca iş talebinde bulunduğunu, ancak taleplerinin dikkate alınmadığını söylediği öğrenildi. Çiğli Belediyesinin A.C.E'ye çeşitli defalarda yardımda bulunulduğu da kaydedildi.

BAŞKAN SALDIRIDAN NASIL KURTULDUĞUNU ANLATTI

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, dün akşam meydana gelen yaralama olayında saldırganın ?kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğini, bıçağı kalbine saplamak üzere hamle yaptığını? söyledi.

Ensari Bulut, yaptığı açıklamada, saldırıdan kurtulmasının büyük bir şans olduğunu belirtti. Sivas olaylarını anma günü nedeniyle düzenlenen konser sırasında kendisinin protokol tribününde oturduğunu, sol tarafında CHP İzmir milletvekili Vezir Akdemir, onun yanında CHP İlçe Başkanının bulunduğunu, sağ tarafta da ağabeyi Hamza Bulut'un oturduğunu anlatan Bulut, şöyle konuştu:

?Konser sırasında gelen vatandaşlarımızla selamlaşıyor, tokalaşıyorduk. Son 2-3 metre kala bu şahıs ile göz göze geldim ve bakışlarından rahatsız oldum. Son bir metre kala karnından büyük bir ekmek bıçağını çekerek saldırdı, direkt kalbime doğru bıçağı salladı. Bıçağı çekiş esnasında ani bir refleksle tekmeyle koluna vurdum, sendeledi, bu sırada Milletvekili Vezir Akdemir'in dizini yaraladı. İkinci hamlede kalkınca tekrar saldırdı, bu sırada tekme vurdum, elindeki bıçak kolumu yaraladı. Boğuşma sırasında etrafta bulunanlar saldırgana sandalye ile vurdular, bana saldırmak için hamleler yapmaya devam ediyordu. Bu sırada emniyet güçleri geldi, bıçakla birlikte kendisini götürdüler. Bıçağı beni öldürmek üzere saplamaya çalışıyordu, öldürmeye teşebbüs etti.?

?İŞ BULUNMUŞ?

Ensari Bulut, şahsı dana önceden hiç tanımadığını, saldırının iş talepleriyle bağlantısı olmadığını ifade etti.

Şahsa belediyeden yardımlar yapıldığını ve iş bulunduğunu belirlediklerini anlatan Bulut, şöyle devam etti:

?Ben şahsı hiç tanımıyorum, daha önce belediyeye gelmiş. 4-5 ay önce cezaevinden çıkmış. Özel Kalem Müdürüm ve Başkan Yardımcısı Erkan Bey ile de görüşmüş, kendisini de tehdit etmiş, (seni de öldüreceğim) demiş.

Öte yandan, kendisine yardım yapılmış, hanımına yardım yapılmış. Hatta Çiğli Ekmek Fabrikasında iş bulunmuş. Fakat, Çiğli Ekmek Fabrikasına gitmiş, bir gün çalışmış, 300 milyon avans çekmiş ve daha sonra da işe gitmemiş. 600 milyon maaşla işe başlatmışlar kendisini. Eşinin doğum masrafları karşılanmış, doğum yaptırılmış. İş bulmamıza rağmen çalışmamış, 4 gün sonra bana saldırıyor. Bu olayın çalışmayla ilgisi yok, iş talepleri bahane...?

?KUŞKULANDIĞIMIZ KİŞİLER VAR?

Başkan Bulut, kendisini öldürmeye yönelik saldırının arkasında ?kötü niyetli? insanların olduğunu belirterek, bu konuda emniyette açıklamalarda bulunduğunu, bazı kişilerin isimlerini verdiğini söyledi. Bulut, şöyle konuştu:

?Bu olayın arkasında kötü niyetli insanlar var. Birtakım kuşkulandığımız kişiler var. Bunlarla ilgili gerekli açıklamaları emniyette yaptım. Sabah saat 04.00'e kadar hastane ve emniyetteydik. Bazı kuşkulandığım kişiler var, mafya diye geçinenler, bunlarla ilgili emniyette bilgi verdim. Önceki yönetimi haraca bağlayan kişiler var.?

Bulut, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, belediye başkanlarının ve diğer yetkililerin kendisini aradığını ve ?geçmiş olsun? dileklerinde bulunduğunu, olayı takip edeceklerini kendisine ilettiklerini bildirdi.

Şeker ve tansiyon rahatsızlığı olduğunu, lenf kanseri tedavisi gördüğünü hatırlatan Bulut, doktorların tavsiyesi üzerine sakin ortamda dinleneceğini, heyecanlanmaması gerektiğini, bu nedenle başka açıklamalarda bulunmayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber