Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca Başbakan Erdoğan'ın da onay verdiği 2003 yılının Ekim ayına kadar 113 ayrı yolsuzluk ve usulsüzlük raporu hazırlandığı açıklandı.

Haber Giriş : 09 Şubat 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca Başbakan Erdoğan'ın da onay verdiği 2003 yılının Ekim ayına kadar 113 ayrı yolsuzluk ve usulsüzlük raporu hazırlandığı açıklandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'in önergesini cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca ve TRT eski Genel Müdürü Yücel Yener başta olmak üzere birçok bürokrat hakkında soruşturma yapılarak hazırlanan dosyaların savcılıklara gönderildiğini açıkladı.

İşte bazı yolsuzluk dosyaları

Gümrük eski Müsteşarı Ramazan Uludağ hakkında silah kaçakçılığıyla ilgili rapor.

Vakıflar eski Genel Müdürleri Ümit Çoban ve Nurettin Yardımcı hakkında görevi kötüye kullanmaktan hazırlanan rapor.

Başbakanlık eski Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu hakkında Başbakanlık istisnai kadrolarına yapılan atamalar ve Bulgaristan'dan ithal dilen petrol ürünlerinden ATV'nin eksik alınması yönünde talimat vermesiyle ilgili rapor.

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Kemal Mutlu hakkında Antalya Turgut Özal Spor Tesisleri'ni vakfa kanunlara aykırı olarak devriyle ilgili rapor.

SPK Başkanı Doğan Cansızlar hakkında Petrol Ofisi hisselerininin kanunsuz satışıyla ilgili iddialarla ilgili rapor.

Özelleştirme İdaresi eski Başkanı Turgut Bozkurt hakkında POAŞ'ın özelleştirilmesinde görevini kötüye kullanılıp kullanılmadığının araştırılması için hazırlanan rapor.

Doğalgaz maliyetleri hakkında BOTAŞ aleyhine başlatılan inceleme raporu.

Eti Holding'e bağlı Beypazarı'ndaki Trona İşletmesi ile ilgili hazırlanan rapor.

SSK ve Bağ-Kur'daki T5 Otomasyon Projeleri ile ilgili rapor.

THY'nin Varşova, Köln, Kopenhag ve Kahire müdürlüklerindeki teftişle ilgili rapor.

Demirbank'la ilgili Merkez Bankası yetkililerinin sorumluluklarının olup olmadığıyla ilgili hazırlanan rapor.

TPAO'ya ait sondaj kulesinin tek bir sondaj işi için önce Kazakistan'a, sonra alınan bir iş olmadığı halde Azerbaycan'a gönderildiği için yapılan incelemeyle ilgili rapor.

Devletin arabası çalınmış

Başbakanlık demirbaşına kayıtlı olan ve Yargıtay Başkanlığı'na geçici olarak tahsis edilen 06 FTL 56 plakalı Menager marka aracın çalınması sebebiyle zararın tazmini yoluna gidilmesi ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nın uyarılması.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda 23.12.2002 gecesi çıkan yangınla ilgili inceleme yapıldı. Hazırlanan raporda yangının çıktığı odada çalışan uzman yardımcıları Handan Zorlu ve Yasemin Belenoğlu'ndan zararın tahsil edilmesine karar verildi.

Hükmet başkanı ve üyeleri ile bürokratlara koruma, şofor, araç ve konut tahsisine dair uygulamalar incelendi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu hakkındaki incelemenin ardından 5 ayrı konuda soruşturma açılmasına karar verildi.

YENER VE AKÇAKOCA RAPORU

TRT eski Genel Müdürü Yücel Yener hakkında mahkeme kararına uymadığı, TRT'nin yayıncılık ilke ve esaslarına yakırı yayın yaptığı gerekçesiyle iki ayrı inceleme yapılarak rapor hazırlandı. Yener hakkında Salkın Hanım'ın Taneleri filmi, Tele-Pazar ve torpille, mevzuata aykırı olarak kuruma personel alımında devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle rapor hazırlandı.

BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca hakkında Müzeyyen Sayın'ın batan bankalardan satın aldığı bazı taşınmazların kendisine teslim edilmediği ile ilgili yaptığı müracaat üzerine soruşturma izni verilerek hazırlanan rapor savcılığa intikal ettirildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber