Halkbank da katılım bankası kuracak

Üçüncü çeyrekte kredileri 126 milyar liraya ulaşan Halkbank katılım bankası kuracak. Yönetim Kurulu bu konuda Genel Müdürlüğü yetkilendirirken, en son Ziraat Bankası için BDDK'dan onay gelmişti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Kasım 2014 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halkbank da katılım bankası kuracak

Halkbank, yılın üçüncü çeyreğinde toplam kredilerini yüzde 12,7 artışla 126,1 milyar TL'ye, KOBİ kredilerinin de dahil olduğu ticari kredilerini ise yüzde 16,7 artışla 71,9 milyar TL'ye yükseltti. Toplam aktifleri 149,8 milyar TL'ye ulaşan banka, 2014 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla 1 milyar 764 milyon TL net kar elde etti. Küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye'nin büyümesini aralıksız sürdürdüğünü ve bu başarıda istikrarlı ekonomi politikalarının yanı sıra güçlü finans sektörünün de önemli bir rol oynadığını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:

AVRUPA'YI GERİDE BIRAKTIK

"Türkiye yılın ilk yarısında yakaladığı başarılı büyüme rakamlarıyla pek çok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktı. Avrupa Merkez Bankası'nın son dönemde likiditeyi arttırıcı yönde aldığı kararlar, ABD Merkez Bankası'nın varlık alımlarını sonlandırmasından kaynaklanan endişeleri bir ölçüde dengelemektedir. Bu durum finans sektörü ve bankaların karlılık oranları üzerinde de etkili olacaktır. Sektörün güçlü mali yapısını, sermaye yeterliliğini ve karlılığını önümüzdeki dönemlerde de koruyacağını düşünüyoruz"

Şube sayısı 886'ya ulaştı

Yılın ilk 9 ayında hizmet ağını da genişleten Banka'nın şube sayısı 886'ya ulaştı. Halkbank ailesine katılacak 2 bin yeni üyenin seçilmesi için açılan sınav sonuçlarının da yakın zamanda açıklanacağını belirten Taşkesenlioğlu, "Böylece hem daha fazla müşterimize ulaşacak, hem de istihdama katkı sağlayacağız" dedi.

Yönetimden izin

Son dönemde atağa geçen katılım bankacılığına devlet ilgisi devam ediyor. Sektörün son aktörü Halkbank oluyor. Halkbank Yönetim Kurulu, bir katılım bankası kurulması, bankanın kuruluş ve faaliyet işlemleriyle ilgili olarak yasal ve idari izinler ile diğer işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verdi. Konuyla ilgili karar dün KAP'a yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber