YOK'ün raporu rektörleri böldü

Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün gerçekleştirilen Rektörler Komitesi ve Üniversiteler Arası Kurul toplantısında söz alan rektörlerden bir bölümü, raporu desteklerken, bir grup rektör de kendilerine danışılmadan rapor hazırlanmasını eleştirdiler. Raporun hazırlanması sürecinde hiçbir rektöre ?tek satır? bilgi verilmemesine tepki gösteren, 15-20 kadar rektör, bu davranışı ?talihsizlik? ve ?ayıp? sözleri ile kınadı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yüklenen rektörler, ?Bize Cumhurbaşkanı önünde emrivaki yaptınız? suçlamasında bulundular. AKŞAM'ın ulaştığı bazı rektörler, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptılar:

?Taslak rapor Sezer'e sunulduktan sonra tartışmaya açıldı. Bu doğru bir yöntem değil. Konunun önce kendi aramızda tartışılması gerekiyordu. Rektörlerin görüşü alınmadan ve taslak netleşmeden Sezer'e sunulması yanlış. Bu rapora ?Strateji Raporu' adı verilmesi de son derece hatalı. Çünkü kesin bir metin yok?.

TIP FAKÜLTELERİ ZORDA

Teziç, rektörlerin görüşlerine başvurulmadan hazırlanan rapor hakkında yaptığı açıklamada, ?70 kişi ile rapor hazırlanmaz. Şimdi herkesin görüşüne açıyoruz. İsteyen bize görüşünü iletebilir? demişti.

Dün yapılan Rektörler Komitesi toplantısından sonra Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) da bir araya geldi. Toplantıda tıp fakültelerinin maddi durumu görüşüldü. Rektörler ve rektör yardımcılarının katıldığı ÜAK'ta, hükümete tıp fakültelerinin sıkıntıların duyurulması için rapor hazırlanmasına karar verildi. AKŞAM'ın ulaştığı bir rektör, ?Hastanelerin devletten alacaklarını Maliye sildi. Özel sektörün parası ödenirken tıp fakültelerinin ödenmedi. 15 trilyon borcum var ama devletten alacağım 85 trilyon. Bu kadar alacakla bana icra gelmesi devleti küçük düşürür. Bu, Maliye'nin suçudur? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber