Bilirkişi raporu lehine çıkan 32 büyükşehir bürokratı rahatladı

Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ihalelerinde usulsüzlük yapmakla suçlanarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla dava açılan 32 bürokrat, bilirkişi raporunun lehlerine çıkmasıyla rahatladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO ve ASKİ genel müdürlerinin de aralarında bulunduğu 32 bürokratın ?Görevi kötüye kullanma, ihalelerde usulsüzlük ve kurumu zarara uğratma? suçlarından yargılandığı davanın ?bilirkişi? raporunu BUGÜN ele geçirdi. Mahkemeye gelen 31 sayfalık Emekli Sayıştay uzman denetçilerinin raporunda, haklarında 4.5 yıla kadar hapis cezası istenen bürokratların tümünün ?suçsuz? olduğu belirtilerek, ?sanıkların yasal mevzuata uygun olarak hareket ettikleri ve yaptıkları işlemlerden dolayı kurumun bir zararının bulunmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır? denildi.

32 BÜROKRAT RAHATLADI

11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve aralarında EGO Genel Müdürü Kazım Usta ve ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan ile 8 daire başkanının da yer aldığı 32 bürokrat raporla rahatladı. Haklarında ?birden fazla ihalede görevi kötüye kullandıkları ve bu yolla kurumu 6 milyon 209 bin dolar zarara uğrattıkları? gerekçesiyle dava açılan bürokratlar hakkındaki rapordan bazı bölümler şöyle:

ZARARA UĞRATMADILAR

Derby V Kayışı Alımı Hususu: İhalenin en fazla kırım yapan Sarıca Rulman şirketine yapıldığı görülmektedir. Dava konusu kayışlarının mevzuata göre alındığı ve herhangi bir zararın olmadığı görüş ve kanaatindeyiz. FAG Rulman Alımı: EGO, protokol süresini uzatarak rulman almasında herhangi bir kurum zararı olmadığı aksine, piyasa fiyatları altında rulman alımı yaptığı anlaşılmıştır.

İhaleler uygun zarar oluşmadı

Bilirkişi incelemesinde, EGO'un 2002-2004 yılları arasında yaptığı tüm ihaleler kapsamlı olarak değerlendirildi ve mahkemeye ?Mevzuata uyulmuştur? denilerek sanıkların ?suçsuz? oldukları belirtildi. Uzmanlar, raporun sonuç bölümünde şöyle dediler:

YASAYA AYKIRILIK YOK

?EGO mal ve hizmet alımları, kiralama işlemleri ve inşai faaliyetlerini 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yapmamakta, 4768 sayılı kendi kuruluş kanununun 3. maddesi gereğince hazırlanan Alım- Satım Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Alım-Satım Yönetmeliği'nin verdiği yetkiye binaen EGO'nun hizmet ve malı alımı ve kiralama işlemleri yaptığı kişilerle düzenlediği protokollerin hükümleri doğrultusunda sözleşmeyi uzatıp mal ve hizmet alımı ve kiralama işlemi yapmasında yasaya aykırılık yoktur.? Sanıkların tutuksuz yargılandığı dava önemüzdeki günlerde görülecek

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber