Meclis'te başörtülülere özel kuaför

TBMM Başkanlığı, türbanlı personel için kadın çalışanlardan oluşan ilave bir kuaför salonu açmak için kolları sıvadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2014 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te başörtülülere özel kuaför

Umut ERDEM

Konuyla ilgili yapılan çalışmalar, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın soru önergesiyle ortaya çıktı. Geçen ağustos ayında TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle bir önerge veren Tan, "TBMM Halkla İlişkiler Binası içinde kadın personellerin ve erkek personel eşlerinin kuaför hizmetlerinden faydalandıkları alt zeminde bulunan odalarında erkek kuaförlerin çalışmasından dolayı başörtülü kadınlar mağdur olmaktadır" diyerek şu soruları yöneltti: "Başörtülü çalışanların daha rahat bir şekilde kuaför hizmetlerinden faydalanmaları için sadece kadın personellerin çalışabileceği bir özel alan yapılması düşünülmekte midir? TBMM Ana Binası'nda bulunan ve sadece milletvekillerine ayrılmış olan kuaförde Meclis tatile girdiği vakit kuaförlerin genelde boş kaldığı söylenmektedir. TBMM'nin tatile girdiği sürelerde Ana Bina'da bulunan kadın kuaförünün de tüm personele hizmet vermesi düşünülmekte midir?"

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise 24 Eylül'de Tan'a verdiği yanıtta başörtülü kadınlar için yapılacak çalışmalara değinmemişti. Bunun üzere Meclis Başkanlığı'na yeni bir önerge daha veren Tan, "Önergemizde sormuş olduğumuz soruya yanıt verilmemiştir. Başörtülü çalışanların ve başörtülü personel eşlerinin daha rahat bir şekilde personel hizmetlerinden faydalanması için sadece kadın personellerin çalışacağı bir yer açılması düşünülmekte midir? Eski milletvekili odalarının bulunduğu alanda sadece kadın personellerin çalıştığı bir kadın kuaförlüğü bulunmasına rağmen yeni binada başörtülü kadınları mağdur eden bu uygulamanın yapılmasının gerekçeleri nelerdir?" sorularını yöneltti. Yakut bu önergeye 24 Ekim'de verdiği yanıtta ise "İlgi önergenizde yer alan konu ile ilgili olarak çalışmalar devam etmekte olup, uygun bir mekanın oluşturulmasını müteakip ilave bir kuaför salonu hizmete açılacaktır" dedi.

İKİ KUAFÖR BULUNUYOR

Meclis'te şu anda kadınlar için 2 kuaför salonu bulunuyor. Burada 7'si kadın, 2'si erkek 9 kişi çalışıyor. Milletvekillerine, eşlerine, çocuklarına, Meclis personeline hizmet veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber