Gaziantep KOSGEB İl Başkanı'na isimsiz ihbarlarla suçlama

Gaziantep KOSGEB İl Başkanı Said Şahiner, Paralel Yapı'nın isimsiz ihbar mektupları ve de akıl almaz iddialara dayanarak yaptığı suçlamaların kurbanı oldu. KOSGEB'den destek alan esnaf da iflasın eşiğine geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Kasım 2014 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep KOSGEB İl Başkanı'na isimsiz ihbarlarla suçlama

GaziantepKOSGEB'de (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı) 17-25 Aralık operasyonlarının yapıldığı günlerde, Paralel Yapı'nın sinsi bir planı devreye soktuğu ortaya çıktı. İle yaptığı katkılar nedeniyle esnafın da sevgisini kazanan Gaziantep KOSGEB İl Başkanı Said Şahiner'i görevden almak isteyen paralel örgüt, akılalmaz bir kumpas kurdu. İsimsiz ihbar mektupları ile başlatılan soruşturmada hiçbir suça rastlamayan paralel örgüt, KOSGEB Başkanı Şahiner'in, "Çok çalışmasını" kusur olarak görüp bunu tutanaklara geçirdi. Uydurma ve akılamaz gerekçelerle Şahiner görevden alındı. Soruşturmaya KOSGEB'den destek alan esnaf da dahil edildi. Dünyada sadece Gaziantep'te yapılan sedef kakmacılık zanaatının usta isimlerinden Kemal Afşin de dahil olmak üzere, değişik sektörlerde faaliyet gösteren 323 esnaf da destek kesilince iflasın eşiğine geldi.

'NİÇİN BAKANI KARŞILADIN?'

Gaziantep KOSGEB İl Müdürlüğü'nde 2 yıl önce isimsiz bir ihbar mektubuyla başlatılıp Cuma D. ve Mustafa Ö.'nün şikayetiyle devam eden süreçte, Şahiner'i görevden almak için akla hayale sığmayan asılsız suçlamalarda bulunuldu. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından görevlendirilen Başmüfettiş Ercüment Öztürk, depremde yıkılan Van KOSGEB Müdürlüğü'ne yardıma giden Şahiner'e, "Van-Gaziantep arası 680 kilometre. Niçin 1480 kilometre yaptınız? Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı karşılamaya niçin Nizip'e gittiniz? Vatandaşa hizmet için niçin hızlı çalıştınız?" gibi sorular sordu. İfade tutanaklarında "ceza vermeye mecbur olduğunu", "öyle talimat aldığını" belirten Başmüfettiş Öztürk'e cevap veren Şahiner de, Van-Gaziantep arası gidiş-dönüş mesafesinin 1400 kilometre olduğunu, bir Devlet Bakanı'nı karşılamak gibi doğal bir şey olamayacağını anlattı. Buna rağmen Şahiner'e o kadar yaptığı hizmete karşılık teşekkür yerine ceza verildi. Başmüfettiş Öztürk'e de mükafat olarak KOSGEB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevi layık görüldü. Ancak 17-25 Aralık operasyonları sonrası, KOSGEB'de yapılan paralel operasyonunda Öztürk görevden alındı.

KURUM İÇİNDE PARALEL YAPI

KOSGEB desteği çekildiği için iflasın eşiğine gelen Gaziantep esnafı ise şunları anlattı:

Ömer KÜSBEOĞLU (Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Birliği Odası Başkanı): Paralel Yapı'nın talimatıyla hepimize soruşturma açıldığını düşünüyorum. Kurum içinde Paralel Yapı var. Biz onların kurbanı olduk.

Raci DÖLEK (esnaf): Said Bey, 35 yıldır uyuyan devi uyandırdı. Esnafa kapılarını açtı. Ancak Paralel Yapı'ya para vermediği için cezalandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber